понедељак, 26. децембар 2016.

Braunsi / cokoladne kocke


Za one sto vole cokoladu ovo je definitivno nesto sto trebaju da probaju da naprave ako nisu do sad Braunisi ne zahtevaju mnogo vremena za pravljenje a dobri su sto im mozete dodati sastojke koje volite kao sto su orahe , bademe , visnje, cimet, i razno suvo voce i uvek cete dobiti dobar cokoladni kolac
Preporuka je da ako stavljate trifel glazuru preko njih onda  koristite tamnu cokoladu  jer ce onda biti manje slatki ( ali ne morate ako ne volite)
Ja sam ovog puta pravila po nekom novom receptu  i to dva kolaca u jednom danu.
Jedan je bio sa orasima a drugi je bio samo sa cokoladom .Licno meni onaj sa orasima je bio bolji  ali to je stvar ukusa
 Moja cerka i Filip ( nas rodjak) obozavaju cokoladu i uzivali su ....
Vama moze posluziti kao Novogodisnje kocke na stolu .....








 Potrebno je za testo braunisa;

150 grama neslanog putera
2½ dec secera ( 200 grama secera)
1½ dec kakao / sto boljeg kvaliteta ( 70 grama)
Pola kasicice soli
 1 kasicica vanil secera
2 jaja
1 dec brasna ( 65 grama )

Ukljuciti rernu na 160 stepeni
Pripremi jednu malu formu 20 x20  i oblozite je sa pek papirom ( ili namazite margarinom)
Otopite putere na tihoj vatri u serpici
u jednoj maloj vanglici stavite secer so i kakao i u to dodate otopljeni puter
Ja sam mutila 2 minuta
 Masa ce vam izgledati ne bas glatka ali ce to na kraju kad dodate brasno biti dobro
Dakle kada dodate puter mutite minut dva  pa dodajte jedno po jedno jaje muteci posle svakog
Dodajte brasno i mutite jos otprilike minut( mozete i rucno isto) da dobijete glatku smesu
Sipajte masu u pripremljenu formu i stavite na  sredini rerne i peci 20 do 22 minuta.Izvucite napolje peceni kolac i  sipajte  trifel preko njega
Ako vam je trifel redak on ce se brzo zgusnuti kasnije kad ga stavite u frizider  Sipajte po malo preko kolaca i stavite u frizider na najmanje 45 minuta.
Gotovi kolac isecite na sitne kockice i servirajte .




Dole imate slike sa orasima isto koje sam dodala na kraju  Otprilike 1 decilitar oraha  A vi mozete staviti brusnice visnje lesnike suvo grozde.

Dok se kolac pece vi napravite trifel za odozgo

Tryfel:

150 grama crne cokolade najmanje 55 %
1½ dec slatke pavlake 

Izlomite cokoladu na kockice i stavite u jednu cinijicu
Zagrejte slatku pavlaku u jednoj serpici i prelite sa vrucom pavlakom  i ostavite nekoliko minuta da se istopi i umutite u jedan glatki lepi trifel
Pokrite plasticnom folijom i ostavite na sobnoj temperaturi da stoji dok vam se kolac pece




Ovako dole na slici izgleda pre sipanja u formu za pecenje.

 Ovde imate u jednom od kolaca sam dodala saku oraha  a vi mozete dodati brusnice lesnike  ili samo malo morskog orascica ili cimeta,
 Nemam  dovoljno slika od pravljenja i postupka ovog puta ali je lako napraviti da vam postupak nije potreban.





Нема коментара:

Постави коментар