Priblizavaju se Bozicni praznici pa evo malo engleskog Bozicnog kolaca a i nekih bozicnih dekoracija pomorandzom sa karanfilicima.
Posto pomorandza sadrzi aromaticne mirise a i cvetovi susenog karanfilica mirisu lepo. imacete u domu nekoliko dana jako lepe mirise
Operite pomorandzu i osusite je a zatim sa karanfilicima mozda cak i pomocu cackalice zabosti te karanfilice u pomorandzu onako kako vam se svidja i koju saru zeleite
Karanfilic ce spreciti truljenje pomorandze a sok ce se upijati u karanfilic a cela kuca ce mirisati na to
To netraje dugo nekoliko dana pa pomorandze istrule ali ja ne uznem vise nego 3 do 4 komada cisto radi mirisa.
Druga varijanta sa pomorandzama je crvena tanka masna / traka se omota ioko pomorandze i veze i bude dekorativno.
Ovde na ovim slikama vidite i jabuke koje sam isto sinoc napravila. Jabuke se uvaljaju prvo u umuceni belanac pa onda u kristal secer Ovog puta sam kristal seceru dodala malo i prah secera ,
Ostaviti ih na susenje desetak minuta.
Ovde je umuceno belance u jednoj ciniji i secer u drugoj
Umocite prvo u belance pa onda u secer i ostavite na zici od rerne sporeta da vam osusi
A ovo je Bozicni mekani kolac sa suvim vocem.
.Miris pomorandze , cimeta i suvog voca je prava zimska kombinacija pa ga ja i pravim uvek tako nekako oko Bozicnih praznika,
Potrebno je ;
200 grama susenih kajsija
Ja sam stavila 100 grama kajsija i 100 grama suvih smokvi
rendana kora od jedne vece pomorandze
1 decilitar iscedjenog soka iz te pomorandze
4½ dec brasna ili 270 grama u gramima
1 kasicica praska za pecivo
1½ dec suvog grozdja ili 75 grama
200 grama putera ili margarina
2 dec braon secera moze i obicnog
4 jaja
1 kasicica cimeta
i jos treba malo margarina ili ulja za podmazivanje forme i malo mrvica / prezli za formu
Forma koja prima zapreminu 1½ litra
Moze kuglof ili neka druga forma okruhla sa rupom po sredini a moze i duguljasta forma u kojoj se pece vekna hleba
Ukljuciti rernu na 150 stepeni
Namazite formu koju odaberete puterom ili uljem i stavite prezle preko toga
Isecite kajsije i smokve ( ako ih koristite) na sitnije parcice
Operite i izrendajte pomorandzu u to A onda i od te pomorandze sok iscedite u jednoj casi
Dodajte suvo grozdje , brasno i prasak za pecivo , cimet
Dakle sve suve sastojke pomesajte u jednoj cinijici / tanjiru
Umutite puter sobne temperature sa secerom penasto u jednoj vanglici .Dodavati jedno po jedno jaje muteci
Onda dodajte suve sastojke i na kraju sok od te pomorandze Promesajte prvo mikserom na najmanjoj brzini minut dva samo da se sve izjednaci.
Sipajte u pripremljenu formu i pecite 1 sat i 20 minuta na temperaturi od 150 stepeni.
Ispeceni kolac kada izvucete iz rerne ostavite nekih 10 do 15 minuta da se kolac prohladi a onda ga okrenite i izvadite iz pleha/ forme.
Prosli put sam pravila sa prelivom od cokolade a sad necu stavljati cokoladu jer hocu da bude sa prah secerom.posto cu imati jos jedan kolac koji ce biti od cokolade
Posto pomorandza sadrzi aromaticne mirise a i cvetovi susenog karanfilica mirisu lepo. imacete u domu nekoliko dana jako lepe mirise
Operite pomorandzu i osusite je a zatim sa karanfilicima mozda cak i pomocu cackalice zabosti te karanfilice u pomorandzu onako kako vam se svidja i koju saru zeleite
Karanfilic ce spreciti truljenje pomorandze a sok ce se upijati u karanfilic a cela kuca ce mirisati na to
To netraje dugo nekoliko dana pa pomorandze istrule ali ja ne uznem vise nego 3 do 4 komada cisto radi mirisa.
Druga varijanta sa pomorandzama je crvena tanka masna / traka se omota ioko pomorandze i veze i bude dekorativno.
Ovde na ovim slikama vidite i jabuke koje sam isto sinoc napravila. Jabuke se uvaljaju prvo u umuceni belanac pa onda u kristal secer Ovog puta sam kristal seceru dodala malo i prah secera ,
Ostaviti ih na susenje desetak minuta.
Ovde je umuceno belance u jednoj ciniji i secer u drugoj
Umocite prvo u belance pa onda u secer i ostavite na zici od rerne sporeta da vam osusi
.Miris pomorandze , cimeta i suvog voca je prava zimska kombinacija pa ga ja i pravim uvek tako nekako oko Bozicnih praznika,
Potrebno je ;
200 grama susenih kajsija
Ja sam stavila 100 grama kajsija i 100 grama suvih smokvi
rendana kora od jedne vece pomorandze
1 decilitar iscedjenog soka iz te pomorandze
4½ dec brasna ili 270 grama u gramima
1 kasicica praska za pecivo
1½ dec suvog grozdja ili 75 grama
200 grama putera ili margarina
2 dec braon secera moze i obicnog
4 jaja
1 kasicica cimeta
i jos treba malo margarina ili ulja za podmazivanje forme i malo mrvica / prezli za formu
Forma koja prima zapreminu 1½ litra
Moze kuglof ili neka druga forma okruhla sa rupom po sredini a moze i duguljasta forma u kojoj se pece vekna hleba
Ukljuciti rernu na 150 stepeni
Namazite formu koju odaberete puterom ili uljem i stavite prezle preko toga
Isecite kajsije i smokve ( ako ih koristite) na sitnije parcice
Operite i izrendajte pomorandzu u to A onda i od te pomorandze sok iscedite u jednoj casi
Dodajte suvo grozdje , brasno i prasak za pecivo , cimet
Dakle sve suve sastojke pomesajte u jednoj cinijici / tanjiru
Umutite puter sobne temperature sa secerom penasto u jednoj vanglici .Dodavati jedno po jedno jaje muteci
Onda dodajte suve sastojke i na kraju sok od te pomorandze Promesajte prvo mikserom na najmanjoj brzini minut dva samo da se sve izjednaci.
Sipajte u pripremljenu formu i pecite 1 sat i 20 minuta na temperaturi od 150 stepeni.
Ispeceni kolac kada izvucete iz rerne ostavite nekih 10 do 15 minuta da se kolac prohladi a onda ga okrenite i izvadite iz pleha/ forme.
Prosli put sam pravila sa prelivom od cokolade a sad necu stavljati cokoladu jer hocu da bude sa prah secerom.posto cu imati jos jedan kolac koji ce biti od cokolade
Нема коментара:
Постави коментар