Volim pocetak jeseni dok ima lepih boja i dok lisce ne opadne...
.Mi ovde jos uvek imamo pravo lepo jesenje vreme sa hladnim jutrima i vecerima ali bez kise sto znaci jako lepo za setnje i za uzivanje u svim carima jeseni od onih za oko do onih za culom ukusa.
Ja sam se naravno bavila i jednim i drugim ovog vikenda.
Jesen je tu sa svojim predivnim zlatno zutim , zutim, braon i zelenim bojama pa sam i ja bila inspirisana tim bojama i posvetila ovaj vikend temi " jesen u mojoj kuhinji " Ovog puta se ne radi o spremanju zimnice sto obicno dolazi u ovo vreme ja sam se upustila u malo manje poduhvate spremanje hrane i kolaca od pojedinih plodova jeseni a naravno i necega sto imamo cele godine
Na trpezi su se nasle neizbezne jesenje jabuke , sljive i naravno bundeva i gljive lisicarke sa svinjskim medaljonima u sosu . Losos u sosu od safrana sa pirincem i brokolijem i naravno supa....
Lep subotnji dan ciscene dvorista sredjivanje cveca, Druzenje sa decom ustvari je i nesto najlepse os svega pa je tako spojen lepi jesenji vikend sa ruckom kolacima i druzenje sa velikom i malom decom druzenje sa prijateljima...
Sljive i sitne jesenje jabuke za kolace..
Kolac od sljiva...
Svedski kolac sa jabukama ( preliva se vanil kremom ko voli sa tim da jede)
Dvobojna pletenica zalivena serbetom ( punjena dzemom od kajsija)
Malo sarene salate....
Kafica uz pitu sa bundevom..
Lisicarke...
Francuska pletenica jedna obicna a jedna sa orasima
I naravno malo uzivanje uz Brie sir ...navece i casu dobrog vina...
Recepte za ova tri kolaca cete uskoro dobiti....
Prijatnu novu tradnu nedelju vam zelim...
Нема коментара:
Постави коментар