Ovo je nesto sto se jako lagano pravi a vrlo ukusno naravno za one sto vole slatko....i koriste zelatin... Naisla sam sa godinama na ljude koji jedu kolace ali ne slatke e sad ja neznam tako nesto da iskonbinujem a da vam pravo kazem i ne trudim se radim po receptu i naravno kolaci / totre treba da budu sladki to je i svrha svega toga... bar ja tako mislim.... inace kremaste kolace / torte je vrlo tesko napraviti da ne budu slatki ..a sad i ko sta smatra preslatkim...
Vrlo cesto dobijam kritiku da sam trebala da smanjim secer i skoro da svaki put neko prokomentarise to neznam dali se i vama to desava i ako se desava sta je vas savet. Vrlo rado bi volela neki komentar da stavite mozda bi mi pomoglo .....sta vi mislite i dali i vi smanjujete secer ....i gde je granica sladkog i kako udovoljiti gostima....
.Recept sam nasla pre nekih 20 godina u nekim novinama i to je neka devojcica poslala to samo govori koliko je jednostavno napraviti ga. Svih ovih godina kad neznam sta bi slatko napravila ovo bude izbor jer se brzo pravi i jedino sto mora malo da odstoji u frizideru da se stegne...Opet mozda nije za one sto nevole presladko ali zato za " nas" sto volimo sve slatkise odgovara ...u svakom slucaju moja cerka i ja obozavamo ...zar to nije dosta.
Potrebno je za otprilike 20 komada ;
1½ dec + 1 decilitar vode
2 kasicice zelatin praha
3 decilitara secera
2 kasike prah secera
1 belanac
2 decilitara kokosa
2 kasicice cokolade u prahu ili kakao
Uradi ovako:
staviti u serpicu i skuvati 1½ dec vode i u to ubacite zelatin i izmesajte da se zelatin otopi...
Posebno muti belanac ,secer i prah secer penastoi dodaj 1 dec vode + taj otopljeni zelatin i sve skupa muti 15 minuta sa mikserom. Pripremite jednu formu od 20x30 i namazite malo vodom po formida bi se lakse zalepila mesavina kokosa i cokolade u prahu za formu.
Pomesati kokos i cokoladu u prahu / kakao i pospi polovinu toga na dno jedne forme 20x30 a ostalu polovinu ostavi za odozgo.
Kada ste umutili belanac i zelatin i napravili lepu masu saspite tu masu svu preko tog kokosa( dole imate na slici kako)i odozgo stavite / pospite ostatak kokosa i cokolde u prahu ..
Ostaviti u frizider nekih 40 minuta i seci na kocke i sluziti
Moze da stoji u frizideru nekoliko dana bez problema ( naravno ako prezivi )
Ovde na slikama imate ceo prostupak od mucenja do kako se radi i kako izgleda...
Prijatno
Vrlo cesto dobijam kritiku da sam trebala da smanjim secer i skoro da svaki put neko prokomentarise to neznam dali se i vama to desava i ako se desava sta je vas savet. Vrlo rado bi volela neki komentar da stavite mozda bi mi pomoglo .....sta vi mislite i dali i vi smanjujete secer ....i gde je granica sladkog i kako udovoljiti gostima....
.Recept sam nasla pre nekih 20 godina u nekim novinama i to je neka devojcica poslala to samo govori koliko je jednostavno napraviti ga. Svih ovih godina kad neznam sta bi slatko napravila ovo bude izbor jer se brzo pravi i jedino sto mora malo da odstoji u frizideru da se stegne...Opet mozda nije za one sto nevole presladko ali zato za " nas" sto volimo sve slatkise odgovara ...u svakom slucaju moja cerka i ja obozavamo ...zar to nije dosta.
Potrebno je za otprilike 20 komada ;
1½ dec + 1 decilitar vode
2 kasicice zelatin praha
3 decilitara secera
2 kasike prah secera
1 belanac
2 decilitara kokosa
2 kasicice cokolade u prahu ili kakao
Uradi ovako:
staviti u serpicu i skuvati 1½ dec vode i u to ubacite zelatin i izmesajte da se zelatin otopi...
Posebno muti belanac ,secer i prah secer penastoi dodaj 1 dec vode + taj otopljeni zelatin i sve skupa muti 15 minuta sa mikserom. Pripremite jednu formu od 20x30 i namazite malo vodom po formida bi se lakse zalepila mesavina kokosa i cokolade u prahu za formu.
Pomesati kokos i cokoladu u prahu / kakao i pospi polovinu toga na dno jedne forme 20x30 a ostalu polovinu ostavi za odozgo.
Kada ste umutili belanac i zelatin i napravili lepu masu saspite tu masu svu preko tog kokosa( dole imate na slici kako)i odozgo stavite / pospite ostatak kokosa i cokolde u prahu ..
Ostaviti u frizider nekih 40 minuta i seci na kocke i sluziti
Moze da stoji u frizideru nekoliko dana bez problema ( naravno ako prezivi )
Ovde na slikama imate ceo prostupak od mucenja do kako se radi i kako izgleda...
Prijatno
Нема коментара:
Постави коментар