понедељак, 30. новембар 2015.

KOCKE SA DIGISTIVE KEKSOM I PUTEROM OD KIKIRIKIJA


Predlog za ovaj kolac sam dobila od moje fb prijateljice Dragice  Dace Spasic i pravila sam ga vec nekoliko puta jer nam se svidja. Ukusi su razliciti i o njima ne treba diskutovati ali verujem da ce biti nekih zainteresovanih i za ovaj recept mada nije klasicni sladki kolac
.Ukus ovog kolaca je slankasto sladak zbog kikiriki putera ali mi sto ga volimo mi smo zadovoljni sa tim ukusom. Kolac sem sto se   ne pece brzo se pravi i jeftin je 



Potrebno  za prvi sloj ;

 400 grama digistive keksa
120 grama kikiriki putera
70 grama otopljenog   putera

Digistive keks izmiksati u blenderu i napraviti mrvice od njega .Dodati kikiriki puter i otopljeni puter i izmixati sve skupa. Kada ste dobili glatku masu onda je saspite u malu formu 20 x20 na pek papiru. Kasikom  izravnajte dobro keks

Drugi sloj ili glazura;

200 grama cokolade
50grama  kikiriki  putera.

Plus jos 50 grama kikikriki putera za saranje kolaca.

Na pari ( serpa u serpu) Serpa sa vodom da kuva na sporetu a u nju stavite jednu ciniju sa cokoladom i kikiriki puterom i polako topite, Kada se to otopilo saspite po prvom sloju po keksu .Ravnomerno kasikom nanesite glazuru
. U medjuvremenu otopite jos 50 grama kikikriki putera posebno u serpici i kada ste stavili cokoladnu glazuru preko  nje stavljajte kasikom negde negde kikiriki puter otopljeni ( ima dole slika kako cete napraviti) i zatim nozemici u krug i praviti sare na kolacu .
Zvuci mnogo komplikovanije nego sto jeste ali je jako jednostavno .
Spremljeni kolac ostavite 2 sata u frizider i seci kasnije na kocke ( kvaseci noz vrucom vodom)









Kasikom  utabajte keks u formi na pek papiru dobro da postane kao kora..( kao na slici)

Cokoladu otopljenu razvuci preko keksa


Otopite kikiriki puter..


Stavite ovako negde negde kasikom dok je toplo ..



i onda nozem ici u krug i sarati po kolacu...


Нема коментара:

Постави коментар