Ovo je jedan od favorit kolaca u nasoj kuci.
Pravim ga sa istim receptom od kada su deca bila mala ...i za sad nisam menjala recept...pa cu ga podeliti sa vama..Vrlo je bitno pre nego da pocnete kolac da pravite MORATE da zamrznete 2 pomorandze i tako smrznute ih izrendati skupa sa korom na krupnoj strani renda. ( i posle ih sjediniti sa pecenom izmrvljenom korom.)
Pomorandze moraju pre rendanja biti nekoliko sati u zamrzivacu.
Takodje isto napravite serbet koji treba da bude hladan a pravi se ovako:
300 grama secera uspinovati sa casom vode pa ohladiti. Ohladjenim serbetom preliti vec spremljenu smesu od pomorandze i kore .
Potrebno je napraviti 2 kore
Za jednu koru vam je potrebno;
2 jaja
12 kasika secera,
12 kasika ulja
12 kasika mleka,
12 kasika brasna
pola praska za pecivo.
Tako ispecite dve kore.
Izrendana pomorandza
Dve kore ispecene svaka za sebe...
Jedna od kora je izmrvljena ...
Pomesana sa rendanom pomorandzom
Prelijete glazurom od cokolade
Umutiti penasto jaja i secer pa dodati mleko i ulje i na kraju brasno sa praskom za pecivo.
Peci u podmazanoj cetvrtastoj podmazanoj ili oblozenoj pek papirom formi velicine 20x30 otprilike 25 minuta na temperaturi 220.
Jednu koru zadrzite tako kako jeste a drugu kad se malo prohladi izmrviti jako sitno i pomesajte je sa tom izrendanom pomorandzom.
Izrendanu pomorandzu i koru prelijte sa hladnim serbetom i dobicete glatku masu koju trebate da premazete preko prve kora i ostavite da se jos malo prohladi .
Serbet:
300 grama secera uspinovati sa casom vode i ohladiti i tim hladnim serbetom preliti pomorandzu i izmrvljeni kolac
Ohladjeni kolac premazati glazurom od cokolade.
Glazura se pravi od 150 grama cokolade i 100 grama margarina otopljenog i sa tim preliti odozgo.
Нема коментара:
Постави коментар