Definitivno nesto najbolje sto sam pravila sto se tice pita sa sirom
osim bureka sa sirom koji obozavam
Moze da se napravi i pece odmah ili da se zamrzne i ostavi u zamrzivac i koristi kad treba
Dovoljno je izvuci malo ranije ( 30 do 60 minuta) da se malo opusti iseci i peci
Dobro je imati pripremljeno u zamrzivacu i imati za dorucak
Recept / postupak pronadjen na yu tubu i vrlo cesto pravim zadnjih meseci
Posto nas ima dosta u familiji sto volimo pite sa sirom ovo je idealno
Potrebno je za mazanje kora ( pravljenje pite)
500 grama kora za pitu( 18 listova)
3 jaja
650 grama sitnog sira ( ja koriistim fetu i samo je izmrvim viljuskom i rukom dobro)
200 grama kisele pavlake
50 ml ulja
malo soli
Plus treba za premazivanje
Premazivanje pite pre pecenja kad se isece
1 jaje
100 grama kisele pavlake
soli ¨
susam za odozgo otprilike oko 3 kasika
Rernu ukljuciti na 230 stepeni
Isitniti sir dobro( toliko dobro da bi mogao da se maze preko kora kao krem) pa dodati pavlaku
dodati jaja i soli i izraditi kremasto i na kraju dodati ulje i promesati sve jos malo
Podelite kore na 3 dela da bi bilo 3 rolata / duzina Ako je 18 kora onda ide po 6 kora na jedno mesto
Ako je manje kora vi probajte da raspodelite priblizno
Znaci filujemo prvu koru i na svaku koru staviti po 2 kasike fila i razvuci po celoj kori kao tortu da filujete ali jako tanko
Stavite drugu koru i isti proces tako svih 6 kora
Kada ste namazali svih 6 kora onda uvijte to u jedan rolat i zavite u plasticnu foliju dobro
Tako pripremite i ostale kore i kada dobijete 3 rolata vi ih tako uvijene ( svaki za sebe) stavite u zamrzivac na nekih 60 minuta da se fil stegne
Ovako ih mozete ostaviti i do mesec dana u zamrzivacu samo pre pecenja izvuci te rolate jedno sat vremena ranije da se malo otkrave i da ih mozete iseci na male pitice
Ovako polusmrznute valjke / rolate cete posle lakse seci na male pitice na 2 do 3 cm Od jednog rolata bi trebalo da bude nekih 20 kruzica / pitica A mozete ih seci i malo deblje Probajte jednom ovako jednom drugacije i sami odlucite kakao vam odgovara
Pitice slazemo na pleh oblozen pek papirom
Kruzici se pri secenju malo deformisu pa ih slobodno rukom formirajte u kruzic
Jedan rolat je dovoljan za jedan pleh ako su secene po 2 centimetara nda bude 20 pitica
Pre pecenja pitice premazite / prelijte mesavinom ( napisano gore) pavlake i jaja i pospite susam po njima
Pecite sve skupa 18 minuta
Prvih 12 minuta peci na 230 stepeni a zadnjih 6 minuta na 200 stepeni i pazite da vam ne pregore
Ja sam dva puta skoro pa ih izgorela jer su bas vazdusaste i lagano se peku i jedan minut moze da ih osusi
Budite zadnjih minuta pored rerne
Нема коментара:
Постави коментар