Negde na nekoj stranici sam ugledala sliku ovih divnih zalogaja koji se zovu kachapuri / hacapuri i pozelela da ih napravim
To je Gruzijski hleba punjen sirom i jajetom Recept je sa jedne poznatye svedske stranice
Moze da posluzi kao dorucak ili vecera a zasto ne kao brunch ili rucak servirano sa nekom salatom po zelji
Mi smo jeli za veceru sa salatom jer smo tog dana rucali rano a imali smo i lagani rucak pa je bas onako dobro Svima nam se svidjalo a sinu sam pravila i sa pecurkama i slaninim za probu i nisam stavljala na sve jaje Jaje sam stavila samo na neke
Moze da se stave zacini po zelji kad se jaje ispece ja licno volim sa zatar zacinom
Za 6 ovih bozanstvenih hlebica treba vam za testo
1 decilitar mleka
2½ dec vode
25 grama kvasca
1 kasika secera
1 kasika ulja
1 kasicica soli
510 grama brasna
Za punjenje ovih camcica treba vam
100 grama feta sira
250 grama mozarele
3 decilitara rendanog kackavalja Ja sam imala malo vise kackavalja
6 jaja
Za premazivanje krajeva
1 jaje
50 grama margarina
za garniranje
grancica persuna
Zagrejati mleko i vodu do 37 stepeni
Stavite kvasac u ciniji u kojoj cete mesiti i dodajte mlako mleko i vodu i promesajte da se kvasac otopi
Dodati secer, ulje soli i skoro svo brasno
Mesite otprilike 10 minuta u lepo glatko testo
Ja mmoje mesim u asistentu / masini
Ostaviti oko sat vremena da testo naraste
Dok testo narasta napravite smesu kojom cete puniti hlebove
Feta sir sitno izmrvite viljuskom i u to izrendati mocarelu Ako je dosta tvrd sir i mislite da treba da dodate malo mleka ( kasiku , dve ) da sesir lepo napravi da bude kremast
Izrendajte kackavalj ( koji cete preko toga staviti)
Ukljucite rernu na 200 da se ugreje dok vi filujete / punite hlebove
Nadoslo testo podelite na 6 delova
Razvucite svaki deo u jednan krug ili bolje u elipsu ( slika)
Tu smesu sto ste napravili raspodelite da ima za svih 6 hlebova
Smesu od sira stavite po sredini / duzini ( slika) te elipse ili kruga i sada sa obadve strane rolamo testo a kada se krajevi spoje formiramo testo u obliko camca
Prebacimo na pleh oblozen pek papirom i sad te camcice malo razvucemo rukom da bi stvarno licili na camce
Kada ste napravili svih 6 onda raspodelite tu mesavinu fete i mozarele jos lepo po camcicu i na kraju stavite preko toga rendani kackavalj
Ostavite 20 minuta da odstoje pokriveni kuhinjskom krpom da se ne osuse
Pre pecenja premazati krajeve umucenim jajetom i staviti da se pece 15 minuta
Nakon 15 minuta izvucete pleh sa hlebicima i razbijete po jedno jaje u svaki taj ispeceni hleba i od tih 50 grama margarina podeliti na 6 delova da ima da se stavi preko svakog jajeta
Vratite u rernu na 5 minuta da se jaje malo zapece to jest belanac da se stegne a zumanac treba da ostane mekan(rovit) jer se i kad se izvuce iz rerne zumanac u tom vrelom margarinu i siru jos uvek na neki nacin pece
Posolite sa krupnom solju a mozete i biberom ako volitte
Pesun ili mirodjija cak neka paprika to je sad sve stvar ukusa
Nadam se da sam uspela da objasnim bas taj postupak kako se prave camcici inace kad se pogledaju slike ond bude jasnije
Ovo je definitivno nesto sto cu praviti cesce jer je ukusno a lepo i na izgled
Za prvi put sam zadovoljna Jedino sto su mi neki bili veci a neki manji ali to je bilo sa namerom
Tako sam planirala zbog dece jer deca ne mogu da pojedu istu kolicinu kao mi pa sam nekoliko pravila vecih a nekoliko manjih i pravila sam duplu meru da bi bilo za sve nas
Нема коментара:
Постави коментар