четвртак, 30. април 2015.

Pita sa makom




Recept za ovu pitu sa makom sam dobila od moje jetrve  prosle godine i vec sam je pravila nekoliko puta.
Potreban materijal;
300 grama maka skuvanog sa 2 kasike secera i 700 ml mleka.
 16 kora  za pitu,
  od tih kora dobicete 4 duzine ( jer u svaku duzinu ( pitu ) idu po 4 kore)
 Za fil;
3 jaja,
2 dec ulja,
 2 dec jogurta,
 2 dec  griza,
 1,5 decilitara secera,
  prasak za pecivo
Postupak;
700 ml mleka staviti sa 2 kasike secera i 300 grama maka da prokljuca i ostaviti da se ohladi . To podeli na 4 dela .
Pita se slaze ovako; Staviti prvu koru pa preko kore staviti fil pa opet kora pa fil pa tek na 4 kori preko cele stavite mak i onda uvijete u rolnu ..Ponovite tako sa ostalim korama . Znaci 4 duzine po 4 kore.Ostavi malo fila za odozgo. Peci na 250 stepeni, 30 minuta,


 Ovaj fil  moze da se koristi sa jabukama ili visnjama isto umesto maka.....


Нема коментара:

Постави коментар