недеља, 19. април 2015.

Urolani hleba


Evo opet mog starog isprobanog recepta za pogacu/ hleba ali napravljenog sa zacinima i na malo drugaciji nacin ...
Forma za hleba je 30 cm a potrebno vam je :

Otprilike 500 gr brasna,
250 ml mlakog mleka,
 1 jaje,
 25 gr kvasca,
40-50  gr otopljenog biljnog margarina,
 soli
i malo secera,
Mlako mleko stavi sa secerom i kvascem da se podigne i sa tim zamesiti sve ostale sastojke .
 Ostaviti 30 minuta da naraste .
Razvuci testo i premazati otopljenim margarinom i oreganom ili persunom i belim lukom ( uprziti 3-4 cena belog luka na tihoj vatri i na kraju dodati sitno iseckanog persuna ) ja sam danas koristila zatar zacin( ali ga mozda nemaju svi pa mozete sami premazati cime volite)
Samo sam premazala otopljenim margarinom i posula odozgo zatar zacin i urolala  kao rolat .
 Rolat isekla na 10  do 12  delova i redjati kao na slici .
Sacekati da naraste nekih pola sata . Premazati zumancetom pre pecenja.
Peci na 200 stepeni  od 20 do 30 minuta u zavisnosti od sporeta.









 Nemorate ga seci ovako moze i da se lomi kao pogaca  bitan je ukus a ukus je odlican...



Нема коментара:

Постави коментар