понедељак, 13. април 2015.

Ananas kolac

Ovo je vrlo jednostavan i lagan kolac za pravljenje a ima odlican ukus jer ananas daje svezinu i specifican ukus....U receptu ide kardemom ali ako ga nemate ne morate moze i bez.
Od ovog recepta bi trebalo da izadju 20 do 22 kockice ( posto radi lepseg izgleda kolaca treba odstraniti krajeve)

Potrebni sastojci za kolac su;

5-6 ananas kolutova iz konzerve ( koje treba iseci na sitne kockice ) i sacuvati sok od toga u jednoj casi za kasnije koriscenje u kolacu.
3 jaja,
2½ dl secera,
  1kasicica kardemoma  mlevenog ( moze i nemora)
1 kasicica vanilinog secera,
2 ½ kasicice praska za pecivo,
 100 grama otopljenog margarina,
  i 4½ decilitara brasna
1 decilitar jogurta i
1 decilitar soka tog sto je ostao iz konzerve.

Postupak pravljenja:

Umutiti jaja i secer penasto pa dodati  margarin otopljeni pa brasno pa na kraju jogurta i soka od ananasa i na kraju ubaciti ananas isecen na kockice i promesaj rucno.
Staviti umucenu smesu u formu 20 x 30  oblozenu pek papirom  i peci kolac na 180 srepeni otprilike 25- 30 minuta
.Ostaviti kolac da se prohladi u formi a zatim na njega staviti glazuru i iseci na kocke ( odstraniti krajeve radi lepseg izgleda kolaca)



 Glazuru napraviti od;

4 dec prah secera  1 kasika vanilin secera
 40 grama otopljenog margarina i vrlo malo soka ( preostalog od ananasa) 4-5 kasika pomesati sve sastojke napraviti glazuru (ali paziti da ne bude previse vodeno i da moze da se premaze ) i staviti preko poluohladjenog kolaca i odozgo posuti kokos. Ostaviti da se glazura stegne pre  nego da secete kolac ostrim nozem.








Нема коментара:

Постави коментар