среда, 22. април 2015.

Slana uvijaca ( strudla)


Napravite nesto lagano za veceru deci...uz solju mleka ili jogurta.....a za odrasle moze uz casu piva posle napornog dana ..bilo kako strudla se brzo i lako pravi a jako je ukusna i mozete je sami  puniti cime volite ...
Ja sam  moje slane strudle punila curecom sunkom i kackavaljem a drugu sam punila  isprzenim pecurkama na margarinu i razne zacine po ukusu,rendani kackavalji sitno seckane zelene masline...








Recept:  2 solje ( soljica od 2 dec) mleka,
 1 kasika secera,
 2 kasicice  soli,
 5 solja brasna,
malo vise od pola solje ulja
 1 kesica suvog kvasca,
U mlako mleko staviti kasiku secera i kvasac i ostaviti da nadolazi desetak minuta, kada je kvasac "zapenio" dodati ulje soli i brasna i zamesiti testo.
 Testo ostaviti oko pola sata da nadolazi i kad je nadoslo ja sam to podelila na dva dela ( ako hocete manje strudle mozete podeliti i na 3 dela ja licno mislim da je okej da se dobiju 2 strudle ) . Razvuci tanko i filovati sa filom po zelji...

Za filovanje kackavalj i sunka ili dinstane pecurke sa malo luka ( ko voli) na margarinu i sa zacinima po ukusu ( ja puno koristim zatar zacin) naseckanim maslinama i rendanim kackavaljem.....ili po zelji kecup sir sunka...
Ovako je izgledao taj fil sa pecurkama...

Sa sunkom i kackavaljem...,Staviti na pleh na kome je ispod pek papir...
Uviti u rolne kao hleba zaseci odozgo  premazati jajetom i staviti semenke po izboru moze i nemora
Ja sam pekla 25 minuta na  220- 200 stepeni ali to mozete sami da regulisete prvo jaca temperatupra pa kasnije smanjite u zavisnosti od sporeta i rerne...

Prijatno....

Нема коментара:

Постави коментар