субота, 2. мај 2015.

Vocni kolac ( malina , ribizla ili jabuke)

Evo recepta za jedan pravi letnji kolac. Mozete koristiti sveze voce a mozete i smrznuto sve zavisi kad se kolac pravi i kad imate koje voce.
Vrlo cesto ga pravim sa jabukama  ali ovog puta je mesavina ribizla ,borovnica malina i kupina( iz kese)
Odlican je sto postojeci recept mozete malo izmeniti stim da ako volite socniji kolac onda mozete preliti koru sa malo serbeta a i ne morate . Ovog puta je napravljen po standard receptu ali ga cesto menjam.

Recept je sledeci:

6 jaja
6 kasika secera,
6 kasika brasna,
1 kasicica praska za pecivo,
 2 kasike ulja
 i za krem 600 grama voca po zelji i
 2 pudinga od vanile
 i slag za odozgo.

Mutiti jaja i secer dodati  brasno i praska za pecivo i na kraju 2 kasike ulja. Peci u plehu  dimenzija 30x 20 ( otprilike)  20 -25 minuta na 220 stepeni . Ispeceni kolac mozete preliti sa serbetom posle pecenja i posle staviti krem preko toga;

Krem se pravi od 600 grama smrznutog sumskog voca sa 200 grama secera i 1 casom vode kuvati 15 minuta i kad  je gotovo  staviti 2 pudinga od vanile predhodno razmucena sa malo vode . Na prohladjenu koru staviti taj krem od voca i ostaviti da se hladi. Ohladjeno ukrasiti slagom i nekim vocem.













Posto su jabuke voce koje najcesce imamo kod kuce evo alternative kolaca sa jabukama . Iseci dosta jabuka ( 600 grama) na kolutove i stavi sa 200 grama scera  i 1 casom vode ( 2 dec)  da kuva kada su jabuke omeksale staviti 2 razmucena pudinga od vanile i stavi to preko kolaca. Dekorisati  slagom.

Нема коментара:

Постави коментар