понедељак, 11. мај 2015.

Musli mafini

Nisam neki ljubitelj mafina ali ove vrlo cesto pravim  bas ove jer su malo drugaciji ....A moja deca ih vole,  mada kod dece najbolje prolaze cokoladni mafini.

 Ovo su mafini sa muslijem ili ovsanim pahuljicama  , suvim grozdjem i jabukom.....Licno ja mislim da je premalo mafina od ove smese ( kad vec pravim onda da ima dovoljno)  i zato dupliram uvek recept pa dobijem nekih 15 - 16 mafina od duple smese ako korpice nisu extra velike
Potrebno je ; 150 grama margarina  po mogucnosti  biljnog,
 1½ dec secera,
 2 jaja,
 1½ dec muslija ( koji imate ja koristim sa vocem susenim)
 1 kasicica praska za pecivo,
 1 kasika vanilinog secera,
 1 dec suvog grozdja,
 1 veca jabuka oljustena i sitno iseckana
 ko voli moze da doda cimet
1 veca sitno iseckana jabuka
 Dok sve to pripremate ukljucite rernu na 200 stepeni. Umutiti margarin/ puter sobne temperature penasto sa secerom,  kada je umuceno dodavati jedno po jedno jaje i mutiti . Pomesati brasmo vanilu i prasak za pecivo i dodati u tu smesu a zatim dodati ovsane pahuljice , suvo grozdje i jabuku na kraju....

 Brasno , vanila , prasak za pecivo i korpice...



 Kada je smesa gotova izmesana napuniti korpice . Ovog puta sam koristila " normalne " korpice mada obicno koristim one sto su jako velike za americke mafine. Peci na 200 stepeni , 17 minuta.




Evo uporedjenja korpica normalne velicine i extra velikih....naravno ako se odlucite za ove vece dobicete manje mafina....

Нема коментара:

Постави коментар