четвртак, 14. мај 2015.

Kolac od sargarepe

Ovo je jedan od laganih a ukusnih kolaca koji se brzo prave a ukusni su. Cak i skeptici prema sargarepi  su probali  i nisu bili negativni.
 Kolac koji moze da stoji nekoliko dana ispod najlon kese ili zvona ( radi odrzavanja mekoce) a ostane socan i mekan. Neznam zasto ali ga cesto pravim na prolece to jest oko Uskrsa, moze da prodje napravljen cak kao i Uskrsnja torta sa dobrom glazurom odozgo i sa nekom dekoracijom.
Moj recept je uzet pre mnogo godina na poslu kod mene od zene koja je radila u kuhinji i mnogo puta je pravljen .

 Recept za formu otprilike 25 x 30 je;

4 jaja,
 4 dec secera ( moze i 3 ko nevoli puno slatko)
  4 dec brasna,
2 kasicice praska za pecivo,
 6 dec rendane sargarepe
  2 kasicice sode bikarbone,
 3 kasicice vanilinog secera
  3 kasicice cimeta,
 1 decilitar ulja ili ( 60 grama otopljenoig putera)

Za glazuru
 secera u prahu soka od limuna ili pomorandze i kokosovog brasna odozgo.

Peci na 175 stepeni 30 minuta.
 Umuti jaja i secer penasto. Pomesaj sve suve sastojke i dodati u to a zatim dodati ulje i sargarepu .  Preko pecenog i prohladjenog kolaca staviti glazuru i posuti sa kokosovim brasnom  .








Нема коментара:

Постави коментар