Ovo je krompir savrsenog ukusa ako pitate mene Prosle godine sam jela kod moje snaje Tanje i dobila recept ali ga nisam spremala do pre neki dan jer sam zaboravila na njega,
Ovo je definitivno nesto sto ce se stalno naci na mom meniju kad je krompir u pitanju
Potrebno vam je:
krompira po zelji malo krupniji, zejtin za przenje i jedan dublji tiganj ako nemate moze i jedna serpa ali ne bas puno duboka zacin c/ vegeta u zavisnosti sta imate u kuci i dobra volja .......
Krupnije krompire oljustite i isecete na polovine Operete i stavite na jednu kuhinjsku krpu / peskir ili na papir da se krompir prosusi Ja sam probala i sargarepu isto je odlicno...
Zatim naspete dosta ulja u jednom dubljem tiganju / serpi koju koristite za przenje
Zacin C ili vegetu sipate na jedan tanjir( dosta zacina ) i te polovine krompira uvaljate u taj zacin i spustite u tiganj nekoliko komada u zavisnosti koliko moze da stane
Prziti ih sa svih strana da porumene po 2 do 3 minuta Onda smanjite temperaturu na sporetu naspite jednu veliku casu vode ( pazite dok sipate da se ne izgorite)
Mozda bude i vise od jedne case Ustvari vazno je da krompir bude prekriven vodom
Treba voda da pokrije sav taj krompir
,Poklopite poklopcem i ostavite na sporetu na mnogo manjoj temperaturi 30 do 40 minuta.da se krcka
Nekih 5 minuta pre kraja vremena sklonite poklopac pazeci da vam krompir ne izgori,
Ja sam przila u dva tiganja jer mi je trebalo vise krompira
Uz krompire ovog puta sam imala svinjske snicle u sosu sa tim i salatu
Нема коментара:
Постави коментар