Recept pronadjen u nekim novinama sad dok sam bila dole na odmoru Delovalo je jednostavno pa sam isprobala Jako zadovoljna sa ukusom a nisu teske ni za pravljenje.
Toplo preporucujem za dorucak deci a sto ne i za veceru uz malo jogurta ... ma cak ide dobro i uz pivo..posto je slano
Kajmak i ajvar uz to pun pogodak
Potrebno je
400 grama mekog brasna ( tako stoji u receptu ) ja sam koristila typ 400
130 grama neke sunke po svom izboru Ja sam koristila pilecu
130 grama sitno izmrvljenog feta sira
2 decilitara jogurta
1 jaje
½ kasicice soli
1 prasak za pecivo
Ulje za przenje
Sipati brasno soli i praska za pecivo u jednoj vanglici i promesati
U maloj cinijici umutite viljuskom jedno jaje
U cinijici gde ste stavili brasno stavite sunku sitno iseckanu i sir pa dodajte umuceno jaje i jogurt Ja sam sve to prvo kasikom/ varjacom izmesala sve dok je moglo pa sam kasnije prebacila na radnu povrsinu i uradila rukom glatko testo.
Testo sam prebacila na radnu povrsinu razvukla tanko i nozem sekla male pravougaonike Krajeve testa premesite ponovo te oblikujte ponovo pravougaonike
U zagrejanom ulju spustati testo Prziti sa jedne i druge strane dok blago ne porumeni
Przene piroske vaditi i stavljati na kuhinjski papir kako bi upio suvisnu masnocu
Prijatno!
.
Hvala Rosalie Ove piroske su cesto kod nas za dorucak i vrlo smo zadovoljni Hvala sto si se javila POzdrav
ОдговориИзбриши