среда, 18. новембар 2015.

Mancmelou



Pre neki dan sam prvi put pravila ovaj kolac . Za prvi put sam uspela u pokusaju i verovatno cu ga praviti opet posto nije bio tezak za pravljenje a bio je ukusan. Recept sam uzela iz novina blic zena i podelicu ga sa vama
Jedini problem koji sam imala je bio  seci vec ohladjeni kolac zbog cokolade koja se stegla i bila je tvrdja  za secenje i negde je pukla . Zato je bolje iseci /obeleziti odmah kolac pre nego da se stegne ...pa ga posle zaseci ponovo jer ce biti lakse ...





Potrebno je za patispanj:

6 zumanaca
10 ravnih kasika secera
6 kasika  brasna
3 kasika kakoa
pola praska za pecivo
1 vanil secer
200 ml mleka'
 i 100 m ulja


Potrebno za fil;
6 belanaca
20 kasika secera  (10plus 10)
1 vanil secer
4 kasike hladne vode
Malo objasnjenje oko fila od polovine secera i vode se kuva serbet a belanca se mute sa secerom i vanilom pa se onda serbet saspe u belanca.....

Za glazuru:
150 grama cokolade
5 kasika ulja
 5 kasika vode

Umutiti 5 zumanaca sa secerom pa dodajte vanilin secer  pa kada je umuceno dodajte mleko i ulje i dalje mikserom sve lepo sjedinite
. U brasno stavite prasak za pecivo i to skupa dodajte u umucenu smesu sa jajima pa kad dodate brasno iskljucite mixer i umesajte varjacim da se izjednaci.
 Smesu za biskvit saspite u pleh sa pek papirom velicine30x40 ili slicnih dimenzija
.Kolac nemora biti mnogo visok jer se lakse sece.Peci u vec zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.
Dok se biskvit pece mixerom mutite belanca  dok se ne dobije cvrsta smesa .Dodajte zatim 10 kasika secera i vanil secer i mutite jos.
Dok vi mutite belanca a kolac se pece pripremite serbet ( skuvati secer i vodu dok ne pocne da peni i bude gusca)  koji skuvate od 10 kasika secera i 4 kasika vode i dok mutite belanca sipajte po malo taj uspinovani secer  sve vreme muteci
. Okrenete ciniju na dole i ako sne ne ispada iz cinije onda je dobro umucen.







Patispanj / biskvit izvucete iz rerne i ravnomerno po njemu premazete sa tim umucenim sneom / smesom zatim smanjite rernu na 120 stepeni i vratite to sve nazad u rernu 10 -12 minuta




Glazuru napravite od cokolade ulja i vode. Prelijte mancmelou i odmah ga isecite na kocke i zatim ostavite da se hladii i  stegne.

Ja nebi bila ja ako nesto nebi promenila ili dodala. Ovog puta sam izrendala pomoranzu  u cokoladnu glauru  posto volim kombinaciju cokolade i pomoranzde.....





Нема коментара:

Постави коментар