Sasvim slucajno negde oko Uskrsa ugledam neku sliku mafina punjenih kuvanim jajima ali bez recepta Posto mi se jako svidilo morala sam da nastavim trazenje i pronasla na kraju ali tek posle par nedelja
Pronasla na sajtu Prakticne zene kod Natase Pavlovic
Obicno ako sam kod kuce posle podne odgledam emisiju ali cesto radim bas posle podne i ne stignem da ispratim sve I bas tu zanimljivu sam propustila
Ja sam onaj tip dok gledam nesto po internetu i ugledam neku sliku necega ili nesto sto mi se svidja onda mi nije tesko u bilo koje doba dana ili veceri da to napravim
Zalosno sto imam mnogo malo degustatora u familiji jer ima nekih silnih alergija u familiji i vrlo tesko je napraviti a da mogu svi da jedu isti kolac
Sin koji obozava testa ima intoleranciju na laktozu i nesme da jede orahe , lesnike
Cerka je alergicna na gluten i to je sad zadnjih nedelja saznala
Unuka koja obozava slatkise ili sve sto je braon i cokoladno ali ne kremasto ima alergiju na orahe , lesnike ali u opasnom obliku cak reaguje i na tragove toga Cak uvek ima injekciju u svom rancu sa sobom bilo gde da ide
Zet nije mnogo za slatkise ali jede i sva sreca da moj muz nema problema sa kilazom on proba sve i ne pije kafu bez nekog slatkisa
Ja pretezno volim slana testa i sve teze mi je naci zrtve ko ce da jede toliko koliko ja mogu / volim da mesim
Kremasti kolaci slabo prolaze kod nas skoro pa svi u familiji pojedemo po parce istog dana a vec
sutra dan samo moj muz uzme uz kafu i na kraju dosta bas takvih kolaca bacim Naravno ako nije da
imamo goste ili neko slavlje Tako da sad mnogo redje pravim torte i kremaste kolace
Talija unukica obozava kolace i svaki dan svrati kad se vraca iz skolice da pitadali imam nesto za nju i ako kazem da nema ona udje i hoce da proveri kakao nema ,mada pokusavamo da jede kolace i slatkise samo vikendom
Ali da se vratimo sad na ovaj dobri recept ovih slanih mafina
Odlicno kao predjelo ili kad neko dodje na brzinu napraviti
A zasto da ne i za malo jaci dorucak ujutru
A odlicno kad preostanu jaja posle Uskrsa
U receptu stoji da je testo za 9 mafina
Ja nisam uspela da izvucem toliko mada su moje forme bile bas velike Mozda zato
Mozete probati da napravite prvo 6 komada
Skuvati 6 jaja i oljustiti
Ukljuciti rernu na 200 stepeni da se zagreje
Testo za mafine
250 grama brasna
1 kasika secera
½ kasicice sode bikarbone
½ praska za pecivo
1 kasicica soli
100 ml ulja
100 ml kisele pavlake
50 ml vode
250 gr sitno naseckane kobasice po zelji Isprzene ako treba Ja sam koristila sudzuk
100 grama rendanog kackavalja
50 grama mladog luka ili praziluka ( ja sam bez luka pravila)
Kalup za mafine
Priprema
Prvo skuvati i oljustiti jaja
Kao sto rekoh u receptu stoji 9 ali nisam sigurna da bi bilo smese za svih 9 ili sam ja stavljala previse
Spremite u jednoj ciniji suve sastojke brasno i pecivo i soda bikarbonu soli i secera
Pripremite kobasice sitno iseckane mozete ih i proprziti zavisi koje koristite ja nisam przila jer sam koristila govedji sudzuk i on je dosta suv A mozda bi bilo jos ukusnije da se malo proprzi
Izrendajte sir
U drugu ciniju stavite 2 jaja, i malo zicom rucno umutite sipajte ulje ,kiselu pavlaku i vodu pa jos malo zicom umutite zatim to sipajte u ciniju sa suvim sastojcima i umutite / sjedinite lepo
U to staviti kobasicu i kackavalji izmesati i sjediniti sve
Sad kalup za mafine ako nije silikonski pouljite i stavljajte kasikom do pola kalupa smesu i u tu smesu stavite jaje pa opet kasiku smese preko ( mozda i vise ) U svakom slucaju treba to jaje pokriti da se ne vidi
Tako dok imate smesu
Peci na 200 stepeni 25 minuta
Odlični su, izdašni, od ovakvih sastojaka, ukus mora biti prelep
ОдговориИзбриши