Za ove brze i ukusne pogacice vam nije potrebno mnogo vremena a odlicna su alternativa za veceru ili za dorucak
Pravim ih vec treci put za kratko vreme Pronadjene u grupi Oliverine Carolije i trpeze sa balakana jedina razlika je sto je originalni recept pravljen od speltinog / dinkel brasna a ja sam pravila sa obicnim
Potrebno je
250 grama putera sobne temperature
390 do 400 gr brasna ( ja koristim brasno typ 400)
1 kesica praska za pecivo
300 grama feta sira
malo soli ( ako volite slanije ja volim sva peciva da budu slanija)
Na ovoj slici je testo podeljeno na dva dela i razvuceno oklagijom dosta tanko Tako sam uradila i sa drugim delom testa
Meni je izaslo nekih 24 manjih pogacica One ne narastaju puno ali budu onako prhke .
Postupak pravljenja je
Pomesati sve sastojke i umesiti mekano testo koje polako rastanjite oklagijom na radnoj povrsini
Mozete ga seci casom a mozete praviti kockice po zelji Te kocke mozete sarati nozem po zelji a mozete ih samo premazati umucenim jajetom i i posuti susamom
Mozete odmah razviti jedno testo a mozete podeliti na dva dela i razvuci iz dva puta Uradite kako vam je lakse Testo je dobro ne lepi se a nije ni suvo moze lepo da se radi sa njim
Pripremljeno testo stavite na pleh oblozenen pek papirom i premazite umucenim jajetom i posuti susampm ako zelite
Peci u vec zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15 do 18 minuta Testo ne treba da stoji pogacice se peku odmah
Нема коментара:
Постави коментар