Za sve ljubitelje pileceg belog mesa evo jos jedne nove ideje koja je jako dobra kad planirate da imate goste a isto tako za familijarni nedeljni rucak a moze i za veceru-
Uz dobru salatu i malo pecenog krompira ili krompir pireja mozete moze proci kao dobar rucak.
Recept imam vec nekoliko godina i samo sam jednom davno pravila i pre neki dan isprobala ponovo.Inace recept je od moje Marine Vuletic.
Potrebno je:
1 kg pilecih fileja
300 grama rendanog kackavalja
10 liski secenog kackavalja
300 grama suvog vrara ( govedjeg ili svinjskogpo zelji)
2 komada jaja
2 cena belog luka
5-6 kasika senfa
5 dec pavlake
Izlupati meso i posoliti pa ga poredjati u podmazanu vatrostalnu ciniju.
Premazati senfom i seckanim belim lukom. Zatim dodati narendani kackavalj,poredjati dva reda suvog vrata isecenoh na listice.
Poredjati jos jedan red mesa , senfa ,luka , prsute rendanog kackavalja ..i sve dok imate A na kraju ide meso senf pa te liske kackavalja.
Preliv:
To zalijte sa umucenim jajimai pavlakom ( posolite jer je neslano)
Cinija u koju pecete treba da bude dublja ako se odlucite za vise slojeva ( na sprat).Inace mozete napraviti u normalnoj vatrostalnoj ciniji sa dva reda mesa 3 reda sira i 1 red prsute izmedju.Preporucujem da ne prepunite vatrostalnu ciniju jer pri pecenju moze da iskipi u rernu zato je bolje vislja cinija i manja temperatura,
Peci nekih 50 minuta na 200 u pocetku pa smanjite na 180.
Нема коментара:
Постави коментар