Ovu tortu svi u kuci volimo da jedemo jer je kremasta, mekana a i lako se pravi to je najbitnije . Prednost je u tome sto se ne pece a moze da se pravi velicine koliko hocete i zelite u tom momentu. Jedino sto nema keksa svuda da se kupi . Ja meni uvek donosim iz Srbije kada se vracam sa odmora i kupim toliko da imam da pravim bar 3 do 4 puta godisnje.
Ovog puta sam je pravila cerki za rodjendan i bila je manja sa 20 kekica u jednom redu a bilo je 3 reda .
Vi cete dobiti recept originalni malo veci jer sa vremenom sami ocenite koliko cete napraviti fila ako hocete manju tortu
600 grama turskog keksa
6 pudinga od vanili ili od karamele ( ja rado koristim karamel kada ga nadjem)
1,5 litra mleka
10 kasika secera
150 grama secera u prahu
250 grama neslanog putera
500 grama slaga
5 decilitara kisele vode
Gore navedeni sastojci idu unutra u tortu.
Plus slag za dekoraciju po zelji koliko puno hocete isto se muti sa kiselom vodom
Skuvajte 6 pudinga u 1,5 litru mleka ( sa 10 kasika secera) i prohladite. pazeci da se ne zgrudva i stvori korica odozgo ( treba mesati celo vreme dok se hladi)
Umutiti 250 grama neslanog putera sa 150 grama prah secera i to sjediniti postepeno muteci sa prohladjenim pudingom.
Umutite slag sa kiselom vodom
Umuceni slag i umuceni krem
Redjati red keksa pa krem pa slag preko toga pa keks...krem ..slag keks
Ja sam tako 3 puta
Ako vam ostane slaga vi ga upotrebite za spaklanje i ukrasavanje torte
Ako ne onda dodatno umutite novi slag
Ovog puta sam bila u skripcu sa vremenom zbog posla i obaveza pa nije bilo nekih specijalnih dekoracija ...sto jednostavnije to brze ali ukus je bio odlican za nas koji volimo to ne znaci da ce svima da se svidi
Posto moja deca i jedno i drugo imaju alergiju na orahe i lesnike moje torte su bez toga i vrlo jednostavne da bi oni mogli da jedu i samo ponekad napravim nesto sa orasima kad znam da ima nesto drugo za njih....
Ovako izgleda paket keksa ....za one koji neznaju kako izgleda
Нема коментара:
Постави коментар