Kolac iz snova ( Dansk drömkaka ) je popularni danski kolac jednostavan i lak za pripremanje , mozda nije bas najlepseg izgleda i kremast ali je jako ukusan .
Podseca na nase cupavce ali je bez cokolade.
Moja bivsa komsinica Dankinja ga je cesto pravila kada smo imali neke zajednicke aktivnosti u komsiluku . a moj sin ga obozava i sa mlekom pojede pola kolaca.Posto ga dugo nisam pravila pa smo ga pozeleli vrlo brzo je nestao ...
Vrlo se jednostavno i lagano pravi jedino morate imati farin secer ( nadam se da ga ima sada na nasim prostorima u bolje snabdevenim prodavnicama)
Potrebno vam jeza patispanj:
3 jaja ,
300 grama secera,
50 grama otopljenog margarina
3 kasicice praska za pecivo,
1 kasicica vanil secera,
2 dec mleka,
250 grama brasna
Potrebno za glazuru ( fil);
125 grama margarina,
100 grama kokosa,
250 grama farin secera ( mislim da se zove smedji / braon secer) Podseca na muskovado secer.
½dec mleka
Jaja i secer umutiti penasto ( ne mora dugo) pa dodati brasno, vanil i pecivo i na kraju polagano dodati otopljeni margarin i mleko . To sasuti u podmazani pleh otprilike dimenzija 20x 30 . Peci na 200 stepeni 20 minuta.
U medjuvremenu dok se kolac pece stavite u serpici 125 grama margarina, ½ mleka i 250 grama farina i 100grama kokosa izmesati i zagrejati da se sve to sjedini8 to traje nekoliko minuta samo dok se zagreje) Kada prodje 20 minuta izvuci kolac iz rerne i premazati ga sa tim i vratiti kolac na jos 5 minuta nazat ali povecajte temperaturu na 225.
Peceni kolac isecite na kockice
Podseca na nase cupavce ali je bez cokolade.
Moja bivsa komsinica Dankinja ga je cesto pravila kada smo imali neke zajednicke aktivnosti u komsiluku . a moj sin ga obozava i sa mlekom pojede pola kolaca.Posto ga dugo nisam pravila pa smo ga pozeleli vrlo brzo je nestao ...
Vrlo se jednostavno i lagano pravi jedino morate imati farin secer ( nadam se da ga ima sada na nasim prostorima u bolje snabdevenim prodavnicama)
Potrebno vam jeza patispanj:
300 grama secera,
50 grama otopljenog margarina
3 kasicice praska za pecivo,
1 kasicica vanil secera,
2 dec mleka,
250 grama brasna
Potrebno za glazuru ( fil);
125 grama margarina,
100 grama kokosa,
250 grama farin secera ( mislim da se zove smedji / braon secer) Podseca na muskovado secer.
½dec mleka
Jaja i secer umutiti penasto ( ne mora dugo) pa dodati brasno, vanil i pecivo i na kraju polagano dodati otopljeni margarin i mleko . To sasuti u podmazani pleh otprilike dimenzija 20x 30 . Peci na 200 stepeni 20 minuta.
U medjuvremenu dok se kolac pece stavite u serpici 125 grama margarina, ½ mleka i 250 grama farina i 100grama kokosa izmesati i zagrejati da se sve to sjedini8 to traje nekoliko minuta samo dok se zagreje) Kada prodje 20 minuta izvuci kolac iz rerne i premazati ga sa tim i vratiti kolac na jos 5 minuta nazat ali povecajte temperaturu na 225.
Peceni kolac isecite na kockice
Нема коментара:
Постави коментар