Danas sam za rucak spremala boraniju i naravno da sam morala da umesim nesto mekano i ukusno.Ovog puta je opet pao izbor na pogacu ili recept za pogacu a ustvari ga mesim u masini i malo duze i bude tako dobro .. kao hleba. .Recept je stari i napisacu vam ga opet jedino sam je uvijala i sekla na drugi nacin. Tako ponekad uvijam Slavdki kolac samo sam ovog puta premazala vec razvuceno testo sa margarinom i persunom ( mozete staviti i belog luka ako volite). Prednost ovog testa je sto je posno jer neidu jaja u testo jedino za premazivanje. Ja ovo testo koristim za moj Slavski posni kolac i vrlo sam zadovoljna ....
8 do 9 decilitara brasna,
4 dec vode,
25 grama kvasca,
kasika meda,
kasika maslinovog ulja
soli
Zamesiti testo ( mesiti malo duze ako mesite rucno) i ostaviti najmanje 40 minuta da naraste . Nadsoslo testo razvuci oklagijom i premazati vec pripremljenim otopljenim margarinom , persunom sitno naseckanim i iseci kaiseve ( kao na slici) ali ne do kraja
Rolati jednu stranu testa na koso ( kao na jednoj od slika ) uviti u krug i staviti u tepsiju dimenzija 24 do 26 cm ( moja je bila 26) sacekati nekih 40 minuta. Premazati umucenim jajetom i susamom odozgo ( ili necim sto vi volite)
Danas nisam imala vremena za nesto posebno inace mozete je puniti cime hocete mozete je puniti i sirom i umotati ovako.
Нема коментара:
Постави коментар