Fritirane banane servirane sa sladoledom i sosem od djumbira su me odusevile kada sam ih jela prvi put. Obicno ih jedem u Kineskom restoranu tamo su naravno najbolje ali ni ove u kucnoj varijanti nisu lose kad ih pozelimo.
3 kasicice vanilinog secera,
3 kasicice secera,
1 kasicica sirceta,
1 do 2 kasicice rendanog djumbira ili djumbira u prahu. To sve izmesati i zagrejati malo da se ukusi i sastojci sjedine.
Za frititanje vam treba ( za ovu kolicinu) 4 banane podeljene ( kao na slici)
2 decilitara brasna
1 jaje
1 kasicica praska za pecivo
1 do 1½ decilitara hladne vode.
Umutiti zajedno brasno vodu i pecivo i u to dodati umuceno jaje .
Podeljene banane spustati u smesu i zatim ih stavljhati u vrelo ulje ( spremljeno i zagrejano otprilike na 175 stepeni)
Staviti nekoliko od jednom i prziti ( ulja treba da ima dosta u serpici otprilike 5 cm od dna serpe) ne dugo dok porumene . Banane servirari na tanjiru sa kuglom sladoleda po zelji i sosem odozgo..
Нема коментара:
Постави коментар