четвртак, 9. фебруар 2017.

Pileci Bolonjez sos


Ovo je u stvari varijanta Bolonjez sosa samo sto je sa pilecim filejima sitno seckanim.Nama u kuci se jako svideo ukus i vec sam pravila nekoliko puta
Mozete je praviti i sa pilecim mlevenim mesom  .



500 grama  pilecih fileja  Iseckanih  na sitne parcice ili na reznjeve .Sto sitnije to bolje
140 grama pancete sitno iseckane ( moze i nemora)
 1 celi crni luk fino i sitno isecen
2 cena belog luka sitno isecenog ili presanog
100 grama  sapinjona iseckanih na sitno
1 izrendanu sargarepu ( stvar ukusa moze i nemora)
oregano
400 grama pasiranog paradajza
posoliti i  pobiberiti po ukusu
malo ruzmarina
Isprziti luk i sitno iseckane pilece fileje na ulju ili puteru  pa u njih dodaj sitno iseckane slaninice / pancete ( mada moze i bez ja sam ovog puta pravila bez)
 Dodati pecurke isecene na reznjeve i izrendane sargarepe. Zatim malo belog luka i oregano ruzmarin ...
.Kada je sve to dobro uprzeno sipajte najmanje 400 grama ( jedan tetra pak) pasiranog paradjz pelata i ostavite da se krcka jos malo dok meso bude dobro przeno
Mozda ce vam trebati malo vise paradajza pelata .da bi bilo vise sosa ustvari zavisi od kvaliteta  Nekada je mnogo bolji i gusci a nekada je bas voden
 Dodajte soli ili zacina c po ukusu koliko volite slano.
Posebno skuvajte vrstu paste / makarona koje volite  Za ovo jelo obicno koristim Pene pastu oblika kao na slici dole.










Нема коментара:

Постави коментар