Pre neki dan sam pravila jako dobar hleba sa jabukom i ovsenim brasnom Da se ne lazemo to nije klasicni hleba i nije za svakog. Dosta njih ne vole nista sem obicnog klasicnog hleba ali jeovaj zdrav i dobar ako hocete da zivite zdravo
Evo sada sedim ispred komjutera pisem tekst za ovaj post pijem caj i jedem ovaj hleba sa puterom preko.
Mi ga ponekad jedemo za veceru samo puterom i soljom mleka ili cajem.
Nisam probala da ga zamrznem i neznam kakav bi bio ali cu uskoro probati Mislim da cu ga iseci na kriskice / snite i u zamrzivac i kad zurim na posao samo uzmem uz caj ili kafu sa malo putera ili cak marmelade od pomorandze mislim da ce biti pun pogodak.
Potrebno je;
7 decilitara ovsenih pahuljica
2 kasicice soli
2 jaja
3½ dec kiselog mleka
1 velika jabuka
Peci na 180 stepeni 55do 60 minuta
Samleti u blenderu ovsene pahuljice i od njih napraviti brasno
Ukljuciti rernu na 180
Izrendaj jabuku
Umutite 2 jaja mikserom peasto
pripremi formu za hleb zapremine 1½ litra Stavite papir za pecenje u formu
U samleveno brasno dodajte soli i sode bikarbone i zatim sipajte kiselo mleko
i dodajte umucena jaja i na krju rendane jabuke .Dobicete jedano lepljivo testo koje cete morati kasikom da prebacite u pripremljenu formu za hleba.
Kad saspete to testo u pripremljenu formu onda odozgo stavite malo ovsenih krupnih pahuljica i malo suncokretovih semenki.
Peci na 180 stepeni 55 minuta .
Ispeceni hleba izgleda ovako.
Vec e seci previse dok je vruc
Sacekajte malo da se prohladi
Odlican je i hladan i da stoji nekoliko dana u frizideru za one kojise odluce da ga isprobaju
Нема коментара:
Постави коментар