петак, 10. фебруар 2017.

Hleba sa jabukom i bez psenicnog brasna




Pre neki dan sam pravila jako dobar hleba sa jabukom i ovsenim brasnom Da se ne lazemo to  nije klasicni hleba i nije za svakog. Dosta  njih ne vole nista sem obicnog klasicnog hleba  ali jeovaj zdrav i dobar ako hocete da zivite zdravo
Evo sada sedim ispred  komjutera pisem tekst za ovaj post pijem caj i jedem ovaj hleba sa puterom preko.
Mi ga ponekad jedemo za veceru samo puterom i soljom mleka ili cajem.
Nisam probala da ga zamrznem i neznam kakav bi bio ali cu uskoro probati Mislim da cu ga iseci na kriskice / snite i u zamrzivac i kad zurim na posao samo uzmem uz caj ili kafu sa malo putera ili cak marmelade od pomorandze mislim da ce biti pun pogodak.






 Potrebno je;

7 decilitara ovsenih pahuljica
2 kasicice  soli
2 jaja
3½ dec kiselog mleka
1 velika jabuka


Peci na 180 stepeni 55do 60 minuta
Samleti u blenderu ovsene pahuljice i od njih napraviti  brasno

Ukljuciti rernu na 180
Izrendaj jabuku
Umutite 2 jaja mikserom peasto
pripremi formu  za hleb zapremine 1½ litra  Stavite papir za pecenje u formu
U samleveno brasno dodajte soli i sode bikarbone i zatim sipajte kiselo mleko
i dodajte umucena jaja i na krju rendane jabuke .Dobicete jedano  lepljivo testo koje cete morati kasikom da prebacite u pripremljenu formu za hleba.



Kad saspete to testo u pripremljenu formu onda odozgo stavite malo ovsenih krupnih pahuljica i malo suncokretovih semenki.


Peci na 180 stepeni 55 minuta .
Ispeceni hleba izgleda ovako.
Vec e seci previse dok je vruc
Sacekajte malo da se prohladi
Odlican je i hladan i da stoji nekoliko dana u frizideru za one kojise odluce da ga isprobaju





Нема коментара:

Постави коментар