субота, 13. јун 2015.

Loptice od ovsanih pahuljica sa kakaom


Ovo je jedan jako jednostavan recept za cokoladne loptice koje se brzo prave i jako su ukusne. Obicno ih dece obozavaju  a mozete ih imati u frizideru u nekoj tegli 10 dana ( naravno ako ih ne pojedete brzo) Dobro su resenje za letnje dane tako da ih brzo napravite a imate nesto slatko u kuci. Ovde u Svedskoj su vrlo popularne bas takve jednostavne bez ikakvih cokoladnih glazura.Evo vam ovog najobicnijeg recepta . Jedino komplikovano u svemu tome je sto morate imati ovsane pahuljice u kuci .Ja ih imam uvek/ to jest ovde se puno koriste te ovsane pahuljice za pravljenje kase za dorucak koja je jako zdrava .O tome cemo jedan drugi put sad se vracamo na loptice....



Za otprilike 30 komada treba vam;
200 grama margarina,
 2 decilitra secera,
 2 kasike vanil secera,
6 kasika kakao
 6 decilitara ovsanih pahuljica ili muslija ( samlevenih malo u blenderu)
5 kasika skuvane jake kafe ili 5 kasika soka od pomorandze ( ako ne volite ukus kafe)
 Kokos za valjanje ili perl secer ( ako ga ima )

 Ovsane pahuljice....
 Kakao secer , vanil secer


 
 Kafa i margarin.

 Kasicicom vaditi male loptice i formirati ih rukom
 Uvaljane u perl secer
 Ovo je u kokos






Ovsane pahuljice sam malo nekih 30 sekundi ubacila  u blender napravila prasinu od njih ali ne mora mozete ih koristiti onako .
Otopiti margarin u jednoj serpici a u jednoj cinijici staviti secer, kako , vanil secer i ovsane pahuljice i dodajte taj otopljeni margarin i kafu izradite kasikom i rucno malo da se sjedini i ostavite u frizider 1 sat na odmaranje i da se smesa sjedini i stegne.

Posle sat vremena  pravite loptice koje hocete velicine ( ja ih pravim srednje velicine , neko voli jako male) i valjate ih u kokos .Testo ili smesa ce biti jako tvrda vaditi kasicicom  (skvasiti malo ruke ako treba) i valjati  . Ostaviti kasnije u tegli / plasticnoj kutiji u frizider.

Ove loptice su jako popularne za decije rodjendane  a cesto  ih deca sama prave i to su prvi kolaci koje nauce skoro u predskolskom .
Mi ih u kuci volimo i preko leta su cesti gosti u nasoj kuhinji.


Нема коментара:

Постави коментар