недеља, 23. мај 2021.

Slani mafini sa susenim mariniranim paradajzom


 Toplo preporucujem ove slane mafine za dorucak 

Ovog puta nemam nesto puno slika ali toliko jednostavno da ne treba mnogo objasnjenja i slika A i da budem iskrena i nisu nesto fotogenicni ali su zato jako ukusni

Potrebno za 12 mafina je

300 grama brasna

2½ kasicica praska za pecivo

1 kasicica soli

3 jaja


2 decilitara jogurta

100 grama feta sira

kasika suncokretovih semenki i kasika susama ( moze i ne mora)

8 komada osusenih paradajza iz ulja

½ decilitara zejtina ili mozete to ulje u kome su vec bili suseni paradajz









Ukljuci rernu na 200 stepeni

Namazati formu za mafine Ja sam koristila korpice od silikona 

 Pomesati brasno i prasak za pecivo i so

Umutiti lagano jaja. pa dodati ulje i jogurt i pomesati sa brasnom

Iseci suseni paradajz iz ulja  na sitnije parcice i izmrviti  sir pa umesajte u smesu

Dodajte ako zelite neke od semenki Ja sam dodala malo bundevinih semenki i suncokretovih sve skupa po kasiku i jednog i drugog

Izmesajte i izjednacite smesu dobro kasikom

Trebalo bi da bude za 12 komada

Stavite u forme za mafine  i peci na sredini rerne 20 minuta na 200 C

U originalnom receptu ( svedskom) pise da papirne korpice se ne preporucuju jer peceno testo ostaje u korpicama i preporucuju obicne forme koje pouljite ili silikonske

 taj suseni paradjz daje pored sira taj specificni ukus ( naravno ko voli taj ukus) a sa  semenkama bude jos bolje 




Нема коментара:

Постави коментар