Evo dole kompletne ideje za nedeljni ili subotnji rucak da ne morate mnogo da razmisljate sta cete spremati
Mnogo puta mi je teze smisliti sta cu spremati nego spremiti I svakog meseca kazem sebi da cu napraviti meny za nedelju dana unapred da znam sta cu spremati i verovatno je mnogo lakse ako covek ima neki plan ali ja sam kao dete sto se tice hrane i slatkisa Ne volim da planiram jer mi se mnogo puta ne jede bas ono sto imam ...hocu nesto drugo a to nije ni malo ekonomicno a i moj sin je potpuno isti Samo je moj muz " normalan " sto se hrane tice u kuci
Ali sve jedno evo vama nekih od predloga ...
Cufte domace napravljene po vasem ukusu i isprzene
Sos napravljen od pecuraka isprzenih na puteru i malo brasna i puno pavlake
Zatim vec pecene cufte spustite u taj sos od pavlake i zacinite po ukusu i rucak gotov
Mozete skuvati raviole punjene sirom ili mesom uz to
a mozete i obicnu testeninu
Moze kuvani krompir i napravljeni pire uz to
Za nesto slatko na brzinu predlazem lisnato testo koje obicno imamao u zamrzivacu gotovo i koje samo mozete napuniti nekim dzemom ili euro kremom
Cufte napravite po vasoj zelji.
Ja uvek koristim doduse pilece ili junece / telece mleveno ( da bi svi u familiji mogli da jedemo kad smo na okupu) i dodajte sta zelite unutra po vasoj zelji ili sta vec imate obicaj da koristite,
Isprzite ih na ulju ili puteru kratko i onda izvucite i u toj masnoci isprzite pecurke
Zatim ako vam ta masnoca nije mnogo izgorela mozete u njoj napraviti sos Ako mislite da jeste onda uzmite novog margarina za pravljenje sosa.
Na margainu uprzite kasiku brasna dodajte kasiku soje malo belog luka ispresanog i nalijte 4 do 5 decilitara slatke pavlake .Dodajte zacine koje volite ali ako stavite soju ona isto ima svoj ukus pa mozda nece trebati vise soli To cete sami odluciti
Sad kada sos prokuva 3 do 4 minuta spustite cufte i pecurke u to..
Cufte se brzo prave pa cak mozete ih napraviti i kad se vratite sa posla radnim danom za kasni rucak....
Mi obicno "rucamo" oko 5 kad se svi okupimo sa posla
Ako nemate testenine kod kuce onda moze i kuvani krompir ..Naravno ima mnogo nasih ljudi koji nisu zadovoljni samo sa kuvanim krompirom kao prilogom pored cufti nego mora i hleba
Dole cete naci recept za masni hleb/ pogacu ako se odlucite za to
Testenina punjena mesom
Ovo na slici je testenina punjena mesom koja je domaca i koju mi je moja komsinica Svetlana iz Jermenije dala da probam a sama je pravila i mogu vam reci da je ukus odlican.Ovo je vec nesto sto ja ne bi imala zivaca da pravim a da pri tom sve bude isto ....nema sanse
Zamesite pogacu po vasem receptu i ispecite obicnu vrucu pogacu uz to ili ako se odlucite za komplikovaniju varijantu evo vam recept za ovu masnu pogacu,
Pronadjeno na internetu i isprobano.....
700 grama brasna
300 do 350mml mleka
2 jaja
1dl ulja
20 grama svezeg kvasca
1 kasika soli
1 kasika secera
i za premazivanje
400 grama feta sira
200 grama maslaca
Zamesite srednje tvrdo testo od svih sastojaka ali bez maslaca i sira To ostaje za premazivanje
Mozete mutiti u masinii onda ce vam testo bito dobro izmeseno i
ostaviti najmanje pola sata da se testo udvostruci
Podelite nadoslo testo na 12 loptica
Svaku razvucu na veliciu palacinke
A u stvari mozete i u obicnom plehu kao ja samo je oblikujte i napravite na pek papiru i onda sa njim prebacite na pleh od sporeta
Staviti prvu koru / palacinku na pleh sa pek papirom pa je premazite sa malo otopljenog margarina pa stavite izmrvljeni sir preko toga Zatim stavite sledecu koru pa uradite isto i ponavite isio sve do zadnje kore Zadnju koru ne premazivati ni sa cim
Rukom stisnite ili utabajte /razvucite jos koji santimetar tu pitu da bude malo veca
Premazati je margarinom
Onda uzmete jedan noz i pitu / pogacu zasecite kao dole na slici na 12 delova Ali nemojte je skroz iseci nego samo zaseci da se oznace parcici
U prvobitnom receptu ne stoji koliko dugo se ceka da naraste pre pecenja Pa sam ja tako sacekala samo nekih 15 minuta dok sam zagrejala rernu.
Pogacu peci na 225 stepeni 10 minuta a zatim smanjiti rernu na 175C i peci jos 25 do 30 minuta Zatim izvucite pogacu i premazite je umucenim zumancetom i vratite jos 5 do 6 minuta da dobije lepu boju.
To su bili neki predlozi za jednodnevni meni koji sam ja imala skoro
Prijatno!
A kad vec mesite pogacu mozete umesiti nesto lagano da se zasladite posle rucka Ja sam se odlucila za vec gotovo lisnato testo koje uvek imam u zamrzivacu i punim po potrebi cime hocu
.Pretezno je to sa sirom ali sad u zadnje vreme zna da bude i euro krem ili neki dzem koji volimo
Lisnato testo kupljeno napunjeno po zelji...
.U paketu ima 10 plocica ja obicno napravim dva paketa i mirna sam dva dana.
Нема коментара:
Постави коментар