Ovaj cokoladni cizkejk sam pravila jos pre dve nedelje ali nikako da nadjem vremena da napisem recept i ubacim na blog.Mislim da imam nekih desetak recepta koje trebam da pisem i podelim sa vama a ne stizem
Ali uskoro nekoliko interesantnih recepta
Potrebno je za koru / dno
Potrebna je forma kojoj se skidaju stranice velicine 23 cm
20 komada digistive keksa
100 grama putera otopljenog
Filovanje / punjenje:
3 decilitara slatke pavlake
200 grama mlecne cokolade
200 grama filadelfija sira
3 kasikice vanil secera
100 grama seckane mlecne cokolade
Za odozgo
oko 50 grama rendane mlecne cokolade ili samo jagode ili neko sumsko voce
Maline se slazu lepo sa cokoladom
Postupak
Na dnu i sa strane forme stavite plasticnu foliju tako da viri sa svih strana
Onda uzmite papir za pecenje i ukrojite ga tako samo da stavite na dnu forme preko te plasticne folije( vidi se dole na slici)
U blenderu izmiksati digistive keks sitno i u taj keks sipati otopljeni margarin.
Napraviti smesu kasikom od tog otopljenog margarina i keksa i stavite ga na dno formr Ja sam malo kaikom ali i malo rucno "utabala" tu smesu
Zatim staviti to 30 minuta u frizider da se stegne,
Umutite slatku pavlaku penasto
Otopite cokoladu ili na paru ili na laganoj vatri u jednoj serpici
Iskljucite ringlu kad se cokolada otopila i sklonite sa vatre ali odmah stavite vanil secer i filadelfija sir
Ostaviti da se prohladi
Pomesati krem od sira sa parcicima cokolade i umucenom slatkom pavlakom
To lagano spatulom mesati dok se sve sjedini
Sipati fil preko smese od digistiv keksa i poravnajte lepo.
Sad dolazi ona plasticna folija sa kojom uvijete celi cizkejk jer on ide na hladjenje u zamrzivac
Najmanje mora biti u zamrzivacu 5 sati pre serviranja Mada sam ja moje napravila nekoliko dana ranije i izvukla kad jr trebalo
Izvuci nekoh 30 do 40 minuta ranije U prvobitnom receptu stoji 20 minuta ali nije mogao da se sece posle 20 minuta bilo je jos uvek smrznuto
Garnirati / ukrasiti po zelji
Moze sa rendanom cokoladom ili sa vocem ....
Ovde je je jos jedan ciz sa puslicom pravljen u istom danu.....
Нема коментара:
Постави коментар