Ideju za ovaj kolac sam dobila u jednoj grupi gde je neka gospodja poslala recept Medjutim napravila sam kolac po tom receptu i nije bio dobar jer nije lepo bilo objasnjeno...ili sam ja pogresno razumela .Medjutim nisam se dala i bacila to ispeceno " testo" i napravila odmah ponovo ali na moj nacin sa izmenama u postupku pravljenja i odozgo drugi preliv od cokolade
.Dugo sam razmisljala da napisem da objasni malo bolje i da kazem da nije islo napraviti dobar kolac po tom objasnjenju ali sam na kraju odustala. Medjutim videla sam ispod da su ga neke druge zene nahvalile koje su ga pravile tako kako je prvobitno objasnjen...izgleda da samo ja ne kapiram ....ali evo sad preradjene moje verzije Mozda se nekom svidi a nekom ne.
Naravno nama se svideo jer ima dosta pomorandze i cokolade i onda sam ga napravila jos jednom tako kako sam ja zamislila i potvrdila jos jednom da moze na ovaj moj nacin. Znaci na ovaj nacin sam ga pravila 2 puta i bio je dobar.
Pre nego da pocnete da pravite kolac vi napravite prvo preliv za kolac koji treba da stoji najmanje pola sata pre nego da se prelije preko kolaca
200 grama cokolade
i 150 ml slatke pavlake
Cokoladu iseci na sitne kockice ( polomiti) i staviti u jednu ciniju
Slatku pavlaku zagrejati ( ali nesme da prokljuca) nego je lagano zagrevati i kad je dovoljno topla preliti njome tu cokoladu mesajuci da se sva cokolada otopi
Za sjajniji preliv stavite 1 kasku ili 50 grama putera u to
Ostaviti da stoji i da se polako hladi a vi pravite kolac
Kolac / patispanj
Mera sa casama je mera sa casom od jogurta
4 jaja
2 case secera
2 case brasna
5 kasika kakao
2 case ulja
2 case mleka
1 prasak za pecivo
3 kasika vanilinog secera
koru od 1 pomoranzde izrendati
sok od te iste pomorandze iscediti
1 kasika instanta nes kafe
Forma je velicine 30 x 20
Peci na 180 stepeni 20 minuta
Umutiti belanca penasto dodavajuci secer pa kada ste to lepo umutili dodajte zumanca i koru od pomorandze a zatim ulje pa onda brasno pomesano sa kakom, vanilom i praskom za pecivo, kafu i na kraju mleko i sok od pomorandze
Sve to sjedinite
Podmazite formu velicine 20 x 30 i saspite u formu
.Peci na 180 stepeni 20 minuta,
Peceni kolac izvucite i ostavite neki minut da se prohladi pre nego da stavite ganas preko toga.
U kolac ide prasak za pecivo ali ne bude rastresit vec bude kompaktan na neki nacin ali mekan i odlican ukus i ne mrvi se . Podseca na jafa kolac ukusom.
Ako se neka od vas odluci da isproba javite mi vase misljenje.
Нема коментара:
Постави коментар