четвртак, 23. март 2017.

Suplje krofne dva recepta



Ovo su bozanstvene  suplje krofne od kojih sam recept uzela na Minjinom blogui Jedina izmena je sto ja ne koristim mast pa sam pravila margarinom Dali smo se pozeleli ili su stvarno savrsene neznam ali znam da mi je muka koliko sam ih pojela
Moj sin obozava krofne i dok su deca bila  mala  stalno sam ih pravila bar par puta mesecno
 On je tezak za kolace ali su mu krofne favorit
Cesto sam pravila onako sa rupom u sredini i on ih je zvao  tockovi  Deca su se igrala u dvoristu i onda utrce  uzmu po jedan tocak i istrce napolje
Negde na pocetku mog bloga vec imam recept od tih krofni ali danas dobijate recept i slike od danasnjih




Potrebno je:

900 do 950 grama brasna meni je otislo manje nego sto stoji u receptu jer mislim da su jaja bila premala ili je zbog brasna
2 zumanca
60 grama margarina il masti
60 grama secera
1 kasicica soli
40 grama kvasca
500 ml mleka

U toplo mleko stavite izmrvljeni kvasac i dodajte kasiku secera i i malo brasna i ostavite da odstoji 10 minuta
Izmiksajte mikserom margarin secer so i zumanca.
Dodajte mleko sa kvascem i brasnom zamesite testo.
Nemojte svo brasno da stavite odjednom nego dodajte malo po malo
.Dodavati po malo brasna i mutete / mesajte varjacom sve dok moze A zatim stavite na radnu povrsinu dodavajuci celo vreme brasno i mesiti rucno.
Testo treba da bude mekano
 Meni nije otislo svo brasno od 950 grama koje stoji na receptu
.Pokrijte i ostavite da nadolazi 60 minuta.









Nadoslo testo oklagijom razvucite na 6 do 7 mm debljine
Vaditi krofnice casom ili modlom koju imate za krofne.Ostavite ih na radnoj povrsini da odstoje 10 minuta.Nakon toga kada je proslo 10 minuta sad svaku krofnu oklagijom jos malo lagano razvucite  ali nemojte puno da pritiskate.
Ostavite jos 5 minuta sada testo.
Pripremite dublji tiganj ili serpu u kojoj cete prziti krofne
Przite ih u vrucem ulju ali pazite da vam ulje ne pregori.Peci dok ne porumene i sa jedne i druge strane .One treba da dok ih przite na prvoj strani vec da narastu i budu " debele"
Vadite na papirni ubrus  da bi se malo ocedile od ulja .
Uvaljati ih u secer u prahu
I kad napravite prvu turu pa ih premesite jos jednom nekoliko komada budu sve jedno suplje i jako dobre.Neke imaju vece supljine neke manje ali su sve suplje A ukus nemam reci.















 Recept br 2:


Evo sada i onaj drugi recept koji imam tako da imate obadva na jednom mestu Pa sto da ne mozete probati i jedne i druge.

Neverujem  da postoji neko ko ne voli krofne . u svakom slucaju moja deca obozavaju krofne i cesto sam ih pravila tokom svih ovih godina. Isprobala sam mnoge recepte ali sa ovim sam jako zadovoljna i zao mi je da se ne secam odakle mi je recept ali znam da je sa interneta a imala sam ga zapisan u svescici.
Nisu komplikovane za praviti a izgledale su kao iz pekare.


 Recept;



40 grama kvasca

oko 800 grama brasna

400 ml mleka

0,5 dec ulja

2 jaja

4 kasika secera

 malo soli

korica od jednog rendanog limuna


40 grama kvasca potopiti u mlakom mleku sa kasikom secera i ostaviti da se podigne da se stvori pena od kvasvca,.

  .Sasapite  to  u jednu vanglu / ciniju i dodajte tu jaja muteci rucno varajacom i dodajte ulje i ostatak mleka  ostatak seceraa koricu od limuna  muteci / mesajuci rucno varjacom dodavati brasno i sve skupa izraditi u glatko ne lepljivo testo koje se odvaja od cinije a nelepi za prste,.
Vratite u ciniju i ostavite da naraste nekih 30 minuta.
 Nadoslo testo staviti na pobrasnjenu radnu povrsinu i razvuci oklagijom
 Razvuci  testo debljine 1santimetara i vaditi casom ili modlom krofnice. 
Ostaviti da narasuo 20 minuta i peci na vrelom ulju

 OBAVEZNO serpu poklopiti dok se pece prva strana.(   a serpa se poklapa da bi se dobio taj venac oko krofni)i  kad okrenete krofnu onda otklopite i ne poklapate vise......
Vec przene krofne valjati / posuti prah secero ili ih punite necim po zelji.




Нема коментара:

Постави коментар