петак, 26. фебруар 2016.

Socni kolac od od pomorandze









Evo jednog jeftinog i ukusnog kolaca koji se pravi vrlo brzo a nije skup za pravljenje i ima odlican ukus  i posle nekoliko dana ....naravno ako ostane. Kod mene kolaci se nepojedu pa sam sad odlucila kad budem mesila pravicu pola smese.
Medjutim ovaj kolac nije veliki i ide malo sastojaka u njemu neverujem dabi mogao da se smanji vise nego sto jeste.

Pottrebno je za testo / patispanj;

150 grama omeksalog margarina/ putera
12 kasika secera
3 velik jaja
225 grama brasna
1½ kasicica praska za pecivo
6 kasika mleka
rendana korica od jedne vece pomorandze


Preliv:

3 kasike secera
sok od jedne cele pomorandze

Preliv,
oko 100 grama otopljene cokolade mlecne ili za kuvanje otopljene sa malo margarina ili ulja.


Omeksali maslac secer i jaja umutiti penasto.Lagano mutecui dodajte brasno i  prasak za pecivo i onda dodajte mleko i na kraju dodati koricu od narandze.
Kalup zapremine 1½ litre nauljite i pospite malo brasnom .Umucenu smesu saspite u kalup oblika po zelji.Ja sam koristila neku malu formicu oblika kuglova a vi mozete obicni kalup za hleba.
Smesu peci u predhodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 35 do 40 minuta,Mozete proveriti  stapicem kao i obicno dali je peceno.
Dok vam je kolac u rerni vi iscedite onu pomorandzu sto ste narendali koricu od nje i pomesajte je sa 3 kasike secera u jednoj serpici i stavite na laganu vatru da se secer istopi.
Peceni  vruc kolac izvuceni iz rerne prelijete sa mlakim sokom od pomorandze ..i ostavite u kalupu da se kolac ohladi.Kasnije izvadite kolac na tacnu/ tanjir i prelite ga otopljenom cokoladom.





Нема коментара:

Постави коментар