уторак, 02. фебруар 2016.

Curos ( churros)



Evo recepta od necega sto je vrlo jednostavno a ukusno.Podseca na krofne ili na ustipke ukusom ali je drugacijeg oblika. To  su ustvari Spanski ustipci samo sto se prave drugacije  ali se isto prze na ulju i jedu se sa cimetom i secerom , prah secerom   ili umoceni u cokoladu.
Ovde u Svedskoj su jako popularni .U vreme Novogodisnjih i Bozicnih praznika smo dosta setali po gradu sa unikom i stalno smo ih kupovali i jeli nije dobro za kilazu ali je ukusno. Tako sam resila da ih i ja napravim i mogu reci da su odlicni.




Recept;

6 decilitara vode
1 kasicica soli 2 kasicice secera
5 decilitara brasna
3 kasicice vanililinog secera
4 jaja
rendana kora od 1 limuna
5 kasika putera














Staviti u serpu na sporet vodu , puter, secer so i vanilin secer na laganoj vatri da prokuva.Dodati brasno i izraditi varjacom dobro testo da se odvaja od krajeva serpe ali tako da vam se razbije svo brasno  i onda tek stavite rendanu koricu od limuna..Otprilike izgleda kao za tulumbe ili princes krofne.
Ostavite sa strane da vam se testo prohladi. Dodajte jaja jedno po jedno muteci mikserom dok ne dobijete lepo glatko testo....
U medjuvremenu spremite serpu sa uljem i zagrejte ulje .Testo stavite u spric za dekorisanje torti  sa nastavkom kao za tulumbe i spustati u vrelo ulje otprilike 15 do 20 cm duzine .Mozete seci makazama ili rukom samo odvojiti od sprica i spustati u vrelo ulje..
Prziti sa obadve strane otprilike nekih 5 do 6 minuta  dok ne postanu zlatno zute ali paziti da ne izgore, Vaditi iz ulja i stavite na papir da upije malo ulje i posle ih valjati u prah secer ili u secer pomesan sa cimetom .Mogu se umakati u nutelu i jesti a mogu se krajevi umakati u otopljenu cokoladu ...to je vec stvar ukusa ja sam moje umakal ili posipala ovog puta  u secer i cimet.

Нема коментара:

Постави коментар