петак, 13. март 2015.

Kuglof od kruske

Ako imate 2 ili nekoliko kruski u kuci obavezno isprobajte ovaj kolacJer svi ostali sastojci su oni koji vec postoje u kuci a kolac je odlican.


 Testo:

 150 grama margarina
  2 decilitara secera,
3 jaja,
 2 kasicice praska za pecivo
3½ brasna i
 ½ decilitara jogurta.

Fil;
 2 vece kruske oljustene  i podeljene na 4 dela ( 2 kruske 8 delova)
2 kasicica cimeta i
 2 kasicice vanil secera i
1 decilitar braon secera ( moze i obican)ili obicnog secera ako nemate braon Ovo pripremite pre nego da pocnete sa ostatkom kolaca da kruske odstoje neki minut  u to.

Garniranje :
 secer u prahu

Pre nego da pocnete da mesite testo za kolac prvo oljustite kruske u isecite na delove posecerite stavite cimet i vaniliju i ostavite malo da odstoji dok vi pripremite za mucenje.

Postupak pravljenja je sledeci
;Umutiti penasto puter ili margarin  sa 2 dec secera pa dodavati jaja jedno po jedno muteci celo vreme dok se ne dobije glatka masa
,Kada mislite da je gotovo to jest kad masa postane kremasta i bela dodati suve sastojke brasno i pecivo i na kraju dodate pola dec jogurta.
Saspete u formu ili kuglof ( predhodno pouljen) od  1½ litre  i kada ste sasuli  onda zabodete te kruske u testo sa malim razmakom izmedju Saspite i  onaj secer ili saft sto je ostao i posuti po celom kolacu,

Peci u donjem delu sporeta  otprilike 45 minuta na 175stepeni.

 Ohladiti kolac pre nego da ga izvuceta iz forme i pre serviranja posuti secerom u prahu.




 Recept isproban mnogo puta  a uzet je iz jednih Svedskih novina.

 Vrlo isplatljiv jer su to sastojci koje vec imamo kod kuce a mekan i socan dugo(dok se ne pojede)



 Nadam se da ce vam se svideti i rado mi napisite ako ste probale ili ako vec imate nesto vase sto je slicno tome , pa da malo razmenimo misljenja ( jer i ja se ucim i rado uzimam tudje ideje )
 .Prijatan dan vam zelim!




    

Нема коментара:

Постави коментар