уторак, 24. мај 2016.

Punjena pljeskavica


Evo vam rucka na brzinu ...

Ideju za ovu veliku pljesku sam dobila od cerke Kristine koja ima jako lepih ideja  i voli da spaja neobicne stvari i usudi se da eksperimentise dosta u svojoj ishrani ...

Ova pljeskavica je od pileceg mlevenog mesa ..Posto moj muz nije nesto odusevljen mlevenim mesom i pljeskavicama ovo je bilo odlicno resenje za rucak  a da bude zadovoljan



Potrebno je :

otprilike 600 do 700m grama mlevenog pileceg mesa ( ja sam pljesku napravila u formi otprilike 22 cm
2 jaja
3 kasike prezli i
 3 kasika mleka
soli
2 kasike ajvara 
zacin c
biber
1 crni luk dobro izmiksan da se ne vidi
malo belog luka
nekoliko listica kackavalja
najmanje 1 paket pancete  za odozgo
Ustvari vi mozete napraviti i zamesiti meso po svom ukusu i napuniti ga sa sirom i slaninom odozgo.Ja sam izabrala ovako a vi mozete ukuse da kreirate sami


 Meso , prezla ,luk. ajvar, jaje, soja i zamesite i ostavite 10 minuta da odstoji...

 Napravite lepo i kompaktno uradjeno meso odvojite na dva dela to meso
Prvi deo rukama stavite na dno namascene vatrostalne cinije
Preko toga poredjajte liske kackavalja koliko hocete
Preko toga stavite ostatak mesa lepo rukom izglcajte da bude ravno
Ja sam stavila persuna samo odozgo nisam stavljala u meso zato sto sam zaboravila a vi mozete staviti unutra u meso dok ga mesite.
Stavite liske pancete odozgo
Ukljucite rernu na 200 stepeni i pecite nekih 30 minuta pazeci da vam panceta ne pregori a mozda mozete i smanjiti malo vatru na kraju.







Servirati sa dobrom salatom po zelji  i dobrim lepinjama a sto nebi i sa hlebicima u obliku deteline ( koji sam ja imala tog dana za rucak)

Нема коментара:

Постави коментар