Evo jos jednog recepta za cupavce u moru drugih koji vec postoje Dosta njih je na istom principu i sa istim sastojcima Razlika je u kolicini jaja i secera a neke imaju i koricu rendanog limuna
Neke se mrve
Neke su mekane
Neke su zilave
Neke budu tvrde
Ali na kraju se sve pojedu
Za ove licno mislim da su jedne od boljih
Probajte pa cete znati
Potrebno za patispanj
5 jaja
10 kasika secera
10 kasika brasna
1 prasak za pecivo
3 kasika ulja
3 kasika mleka
Cokoladni preliv
3 kasika secera
100 grama cokolade
2 ½ decilitara mleka
4 kasika kakao praha
100 grama margarina
Kokos za valjanje kolacica
Priprema
Sve suve sastojke pomesajte
Ulje i mleko pripremite
Umutiti jaja sa secerom penasto i kada je dobro umuceno smanjite malo brzinu na mikseru i dodajte suve sastojke ( brasno , p pecivo ) i na kraju dodajte ulje i mleko Umutite lagano na najmanjoj brzini
U medju vremenu pripremite formu / tepsiju velicine 20 x 30 Oblozite je pek papirom i saspite testo
Predhodno zagrejte rernu na 200 stepeni
U zagrejanoj rerni stavite i pecite 20 do 22 minuta
Ispeceno i ohladjeno testo iseci na kockice velicine po zelji i cekati da se skroz ohlade
U serpicu stavite mleko , puter secer , kakao i cokoladu i stavite lagano na vatri da se topi i da se pretvara u malo guscu masu
Sada svaku kocku patispanja polagano umakati ( pomocu viljuske ili kasike ) u tu otopljenu cokoladu i spustati na tanjir sa kokosom i uvaljati u kokos
Moje su neke ispale interesantne dvobojne
Jako su socne
Нема коментара:
Постави коментар