понедељак, 25. јун 2018.

Cupavci



Evo jos jednog recepta za cupavce u moru drugih koji vec postoje Dosta njih je na istom principu i sa istim sastojcima Razlika je u kolicini jaja i secera a neke imaju i koricu rendanog limuna

 Neke se mrve

 Neke su mekane

Neke su zilave

Neke budu tvrde

Ali na kraju se sve pojedu

Za ove licno mislim da su jedne od boljih
Probajte pa cete znati

Potrebno za patispanj

5 jaja
10 kasika secera
10 kasika brasna
1 prasak za pecivo
3 kasika ulja
3 kasika mleka




Cokoladni preliv

3 kasika secera
100 grama cokolade
2 ½ decilitara mleka
4 kasika kakao praha
100 grama margarina


Kokos za valjanje kolacica




Priprema

Sve suve sastojke pomesajte
Ulje i mleko pripremite

Umutiti jaja sa secerom penasto i kada je dobro umuceno  smanjite malo brzinu na mikseru i  dodajte suve sastojke ( brasno , p pecivo )  i na kraju dodajte ulje i mleko  Umutite lagano na najmanjoj brzini

U medju vremenu pripremite formu / tepsiju  velicine 20 x 30 Oblozite je pek papirom i saspite testo
Predhodno zagrejte rernu na 200 stepeni
U zagrejanoj rerni stavite i pecite 20 do 22 minuta

Ispeceno i ohladjeno testo iseci na kockice velicine po zelji i cekati da se skroz ohlade




U serpicu stavite mleko , puter  secer , kakao i cokoladu i stavite lagano na vatri da se topi i da se pretvara u malo guscu masu




Sada svaku kocku patispanja  polagano umakati ( pomocu viljuske ili kasike ) u tu otopljenu cokoladu i spustati na tanjir sa kokosom i uvaljati u kokos
Moje su neke ispale interesantne  dvobojne
Jako su socne






Нема коментара:

Постави коментар