петак, 19. мај 2017.

Musli kolac / hleba za dorucak







Recept pronadjen iz novina koje se zovu Hembakat

  Vrlo cesto isprobavam njihove recepte.

Hleba odlican za doruckak   a dosta poseca na  nasu pogacu sa praskom  za pecivo

Jadranka Zivkovics foto.



Jadranka Zivkovics foto.





Jadranka Zivkovics foto.



Jadranka Zivkovics foto.


Jadranka Zivkovics foto.

Jadranka Zivkovics foto.



Musli u hlebu je nesto novo za mene  i jako  je ukusan  Ovaj kolac/ hleba je gotov za manje od pola sata i pogodan je za jutarnje pravljenje jer dok pijete kafu hleba ja gotov.To nije klasicni hleba  vise je kao pogaca Ako hocete da bude sladji stavite vise meda a ako hocete slani  klasicni hleb onda manje meda vise soli A to mozete sami da  odlucite.

Za 6 parceta malenog hleba potrebno vam je.


5 decilitara brasna
2½ kasicice praska za pecivo
1 kasicica soli
50 gram putera sobne temperature
1 kasika meda
2½decilitara mleka
1½ dec muslia po zelji Ja sam koristila sa vocem i suvim grozdjem i brusnicom A vi mozete uzeti neki drugi na primem sa lesnjacima i ostalim voecem koje volite.

Garniranje odozgo;

1 saka mislija za odozgo


Pravljenje vrlo jednostavno


Ukljuciti rernu na 230 stepeni

Izmesati brasno prasak za pecivo i so u jednoj ciniji
U to dodati puter / margarin sobne temperature i rucno mrviti / spajaj to brasno sa puterom dok se ne izjednaci'
Ddati meda i mleka i onda kasikom izradite koliko moze jedno lepljivo testo
 Dodati musli na kraju u to.
To netreba dugo mesiti
Na jednom malom plehicu stavite pek papir i to testo napravite u jedan krug velicine mozda 23 cm a treba da bude nekih 2 cm debljine.Kada ste formirali  krug vi ga onda sa tupim delom noza zasecite  na nekih 6 delova ali ne secete do kraja nego samo da obelezite hleb kao na slici dole .

Pokvasite malo ruku vodom i stavite preko hleba a preko odozgo stavite jedno 2 pune kasike muslija

Stavite hleba u sredini sporeta na temperaturi od 230 stepeni  15 do 17 minuta.
Ostavite da malo odmori pre upotrebe.
Ja obicno moj uvijem u jedan kuhinjski peskir.



Jadranka Zivkovics foto.



Jadranka Zivkovics foto.





Jadranka Zivkovics foto.



 Jadranka Zivkovics foto.

Нема коментара:

Постави коментар