Ovaj kolac sam davno jela kod moje komsinice jedne zene u godinama koja se druzila sa mojom svekrvom i pomislila kako starije zene prave vrlo cudne i jednostavne kolace Verovatno kolace iz njihove mladosti pri tom vrlo jeftine i prakticne Napominjem bila sam mlada ...a evo mene sada sa jednim takvim kolacom u mojoj kuhinji.
Moram da priznam nisam nesto bila bas odusevljena ali sam ga uvek sedeci sa njima na dvoristu ispijajuci kaficu slatko pojela
Njen je bio sa mlevenim orasima a ja sam stavila kokos i seckane orahe u nedostatku dovoljno orahaha u kuci.
E sad to je kolac koga volis ili nevolis
Mom muzu se svideo jer nije kremast a nije ni suv odlican uz kaficu i plus nije sladak puno
Ja i dalje imam neko nepoverenje u ukusu ali to je stvar ukusa.
Sledeci put cu ga napraviti skroz sa orasima i mlevenim i seckanim. Naravno bez cimeta ali cu probati sa orasima da iskombinujem malo morski orah da podseca na ukus mlevenog zita
Naravno ako bude dobro napisacu i staviti nove slike ispod ovih ovde.
U svakom slucaju mije ni skup za pravlemje pa ga vredi isprobati i onda cete znati dali ga volite ili ne
Za patispanj je potrebno:
2 jaja
100 grama kokosa
200 grama psenicnog griza
300 grama rendanih jabuka
300 grama secera
3 kasike brasna
250 ml mleka
1 kesica prasa za pecivo
Malo cimeta kasicica dve radi ukusa ako volite ukus cimeta.
oko 50 grama seckanih oraha
Glazura
200 grama cokolade
50grama margarina
3 do 4 kasika slatke pavlake
Nista specijalno ne treba raditi na ovome kolacu
Izrendajte jabuke
Iseckajte orahe
Griz , brasno , prasak za pecivoi kokos pomesajte zajedno i stavite malo cimeta u to
Secer i jaja umutiti penasto i u to dodati mleka pa onda suve sastojke I na kraju dodate jabuke i seckane orahe.
Pleh velicine 28 x 20 ili manju tepsiju podmazati margarinom i posuti brasnom
Ja sam naravno kao uvek stavila pek papir
.Ali napomena ako koristite pek papir kao ja onda ispeceni kolac i prohladjeni onda uklonite papir pre nego da stavite glazuru
Peci na 200 stepeni 25 do 30 minuta
Prohladjeni kolac prelijte glazurom po vasoj zelji .Mozete samo otopiti cokoladu sa nekoliko kasika ulja i mleka A mozete je napraviti sa puterom i cokoladom ili vec kako vam odgovara Svi mi imamo neku svoju naviku
Ja obicno pravim glazuru sa slatkom pavlakom Stavim pavlaku u serpici i polomljenu cokoladu na kockice i spustim putera u to muteci kasikom dok ne postane glatko I sa tim prelijem kolac Zavisi koja cokolada se koristi i kvalitet cokolade nekad treba malo vise pavlake
Moram da priznam nisam nesto bila bas odusevljena ali sam ga uvek sedeci sa njima na dvoristu ispijajuci kaficu slatko pojela
Njen je bio sa mlevenim orasima a ja sam stavila kokos i seckane orahe u nedostatku dovoljno orahaha u kuci.
E sad to je kolac koga volis ili nevolis
Mom muzu se svideo jer nije kremast a nije ni suv odlican uz kaficu i plus nije sladak puno
Ja i dalje imam neko nepoverenje u ukusu ali to je stvar ukusa.
Sledeci put cu ga napraviti skroz sa orasima i mlevenim i seckanim. Naravno bez cimeta ali cu probati sa orasima da iskombinujem malo morski orah da podseca na ukus mlevenog zita
Naravno ako bude dobro napisacu i staviti nove slike ispod ovih ovde.
U svakom slucaju mije ni skup za pravlemje pa ga vredi isprobati i onda cete znati dali ga volite ili ne
Za patispanj je potrebno:
2 jaja
100 grama kokosa
200 grama psenicnog griza
300 grama rendanih jabuka
300 grama secera
3 kasike brasna
250 ml mleka
1 kesica prasa za pecivo
Malo cimeta kasicica dve radi ukusa ako volite ukus cimeta.
oko 50 grama seckanih oraha
Glazura
200 grama cokolade
50grama margarina
3 do 4 kasika slatke pavlake
Nista specijalno ne treba raditi na ovome kolacu
Izrendajte jabuke
Iseckajte orahe
Griz , brasno , prasak za pecivoi kokos pomesajte zajedno i stavite malo cimeta u to
Secer i jaja umutiti penasto i u to dodati mleka pa onda suve sastojke I na kraju dodate jabuke i seckane orahe.
Pleh velicine 28 x 20 ili manju tepsiju podmazati margarinom i posuti brasnom
Ja sam naravno kao uvek stavila pek papir
.Ali napomena ako koristite pek papir kao ja onda ispeceni kolac i prohladjeni onda uklonite papir pre nego da stavite glazuru
Peci na 200 stepeni 25 do 30 minuta
Prohladjeni kolac prelijte glazurom po vasoj zelji .Mozete samo otopiti cokoladu sa nekoliko kasika ulja i mleka A mozete je napraviti sa puterom i cokoladom ili vec kako vam odgovara Svi mi imamo neku svoju naviku
Ja obicno pravim glazuru sa slatkom pavlakom Stavim pavlaku u serpici i polomljenu cokoladu na kockice i spustim putera u to muteci kasikom dok ne postane glatko I sa tim prelijem kolac Zavisi koja cokolada se koristi i kvalitet cokolade nekad treba malo vise pavlake
Нема коментара:
Постави коментар