среда, 07. септембар 2016.

Pasta salata


Veoma zahvalna za proslave  kad imate goste jer moze da se spremi ranije.Moze se koristiti u principu sve  sto volite od povrca.
 Jedino je baza kuvana pasta / makarone ali ih nemojte prekuvati .Kad ih skuvate po upustvu koje dobijete na kesi ili paketu odmah ih isperite hladnom vodom i procedite ih i ostavite na stranu dok spremite ostale sastojke.
Ovo je moja cerka pravila i evo malo slika i sastojaka koje je   koristila.
Kuvane makarone, ceri paradajz, persun mladi crni luk, masline i zelene i crne ,malo zelene salate iseckane na sitno.Sve to pripremiti malo ranije i samo pre serviranja zaciniti
Sve se moze spremiti par sati ranije pokriti i ostaviti da se uradi finis pre nego gosti da dodju...
Mozete koristiti pesto iz tegle ( ako ga volite i imate) koji se pomesa  sa malo ulja i balsamika bibera i soli....
Neke mere za ovo nemam ali vam moze posluziti kao ideja...






3 коментара:

  1. Da prakticne su za da se spreme ranije i samo zacine pre nego da se jede Vrlo zahvalne i mogu da se kombinuju sa mnogo cega a moze se staviti sve sta se voli od povrca.Pozdrav draga hvala sto si se javila.

    ОдговориИзбриши