субота, 13. август 2016.

Hladni marinirani svinjski file

Ovako spremljeni svinjski file je lagan za spremanje a moze da se spremi dan ranije jer se servira hladan.
Stoji prvo u marinadi pre pecenja a zatim posle pecenja kad se isece prelije se marinadom
Marinira se u balsamiku. maslinovom  ulju, soja ,cili papricicai i persun

Meso se sprema dan ranije ..
Otprilike 2 ,5 do 4 kg mesa na ovu marinadu

Treba vam dva puta da marinirate prvo pre pecenja i posle pecenja

Marinada br 1;

Marinada broj jedan ide pre pecenja mesa

5do 8 cena belog luka presanog
5 dec vode
6 dec belog vina koje mozete koristiti za kuvanje
4 dec maslinovog ulja
1 kasika susenog oregana Sve te sastojke pomesajte u jednoj cinijici











Marinada br 2

Marinadu broj 2 spremite dok se meso pece u rerni jer meso treba da bude vruce kad se prelije sa tom marinadom



10 cena belog luka fino iseckanog
3 do 5 malih crvenih ljutih papricica
15 do 20 kasika soje
15 kasika balsamika
5 deci maslinovog ulja
seckanog persuna koliko zelite ali treba da ga bude dosta
biber
soli po vasem ukusu



Meso operete i stavite u jednu dublju ciniju   i prelijte sa tom marinadom i ostavite u frizider najmanje 4 sati Po koji put okrenite meso sa svih strana da meso poprimi marinadu.
Sutra dan ili posle nekoliko sati izvucite meso iz marinade ( marinadu prospite) i stavite meso u jedan tiganj na ulju i isrzite ga sa svih strana  po 2 minuta
Zatim staviti to meso u jedan manji pleh ili vatrostalnu ciniju i prelijte sa tim uljem u kojem ste przili u tiganju.
Peci u rerni nekih 40 minuta ( zavisi koliko su parcici mesa debeli)   na temperaturi od 175 stepeni ili ako imate termometar za meso onda temperatura mesa treba da pokazuje 70 stepeni.
Vuce peceno meso prelijte sa marinadom broj 2
Stavite meso sa marinadom kasnije u frizider i okrenite ga nekoliko puta opet sa svih strana,Ostavite ga opet nekoliko sati tako
.Pre serviranja mesa izvucite ga na dasku i isecite u tanke snite / reznjeve i stavite na tanjir koj
.Jer to ustvari i daje sav taj lep ukus.
Ja sam meso isekla u toku dana i prelila marinadom i okrenula nekoliko puta to iseceno meso da bi bilo socnije.....
E sad moje papricice su bile ljute a vi nemorate tako puno ljute ako ne jedete ljuto...



















Нема коментара:

Постави коментар