недеља, 17. септембар 2017.

Slana torta


Ovo je odlicno kao predjelo .Ovu slanu tortu sam jela kod kolegenice   Marine na slavi
Ja sam je odmah sutra dan napravil i jeli smo uz salatu za veceru

Posto sm imala mesec dana odmora i bila odsutna od bloga evo sad nastavljamo  sve dok budem imala inspiracije
A ima dana kad je ima a ima dana bogami kad je nema Jer da bi blog funkcionisao treba celo vreme spremati nsto novo ....


Za ovu slanu tortu je potrebno sem dobre volje za spremanje i ovo;


5 jaja
1 casa jogurta ( ja sam koristila casu od 2½ decilitara)
1 casa zejtina
1 prasak za  pecivo
malo soli
10 kasika brasna
malo belog sira
Umutiti jaja zicom rucno pa dodati sve sastojke i napravite glatku smesu i dodajte malo belog sira. 
Mali pleh ili vatrostalnu ciniju velicine 30 x 20 obloziti pek papirom
Ukljuciti rernu na 220 C
Sasuti smesu u plehu i peci prvo na 220 par minuta pa onda smanjiti na 180 nekih 20 minuta
Kada je peceno izvuci iz pleha skloniti papir i ohladiti pecenu koru
Kada se dobro ohladilo vrati koru nazad u isti pleh i izfilujte koru

 Potrebno za filovanje je

kisela pavlaka ( najmanje 3 decilitara )
majonez
nekoliko kuvanih jaja
rendani kackavalj
rendana sunka po vasem ukusu i izboru
malo svezeg persuna za odozgo

Kolicina fila je neodredjena mozete sami odluciti koliko bogato hocete da nafilujete koru

Koru filujete tako sto stavite prvo pavlaku na dnu dobro da pokrije celu koru zatim stavite majonez pa preko toga izrenajte nekoliko kuvanih jaja
Preko jaa ja sam stavila sunku pilecu / cuecu ili sta vec volite i prko toga stavite narendani  kackaval
Preko mozete dekorisati svezim persunom
Posto sam je spremala za nas a persuna svezeg nisam imala kuci onda je bila bez persuna sa dobrom salatom

Prijatno!



















2 коментара:

  1. Super ideja,a i kombinacija pavlaka-majonez-sunka-kackavalj,sve po mom ukusu!

    ОдговориИзбриши
  2. i meni se svidjala kombinacija svis tih sastojaka i nisam se okajaka i napravila sam

    ОдговориИзбриши