Juce sam pravila duplu dozu ovih keksica od ovsanih pahuljica i raspodelila deci i nama
Ustvari preporucujem da odmah napravite duplu meru jer 20 ovkvih ukusnih keksica nije nista za one sto vole kekse
Potrebno za nrkih 20 keksica
150 grama putera
200 grama samlevenih ovsanih pahuljica
150 grama braon secera
50 grama brasna
½ kasicice praska za pecivo
1 jaje
Glazura
100 grama mlecne cokolade
2 kasike ulja
Puter otopiti na tihoj vatrii ostaviti da se prohladi
Samleti ovsane pahuljice
Brasno pomesati sa praskom za pecivo i secerom pa u to dodati ovsane pahuljice , otopljeni puter i jaje malo razmuceno /( jaje razmutitit viljuskom malo) i sve sjwdiniti da se poveze
Tu smesu sada ostavite na najmanje sat vremena u frizider da se stegne
Pripremiti pleh sa pek papirom i ukljuciti rernu na 180 stepeni i posle sat vremena vaditi kasikom ili dlanovima testo i praviti loptice
Moje loptice su bile otprilike 20 gr
U originalnom receptu na stranici Mojaslatka kuhinja gde sam nasla recept je svoje kolace pravila od 15 grama a meni su se ucinili da bi bili premali keksici pa sam ih napravila od 20 grama
Kad stavite loptice na pek papir rukom malo stisnite odozgo a mozete ih stisnuti malo viljuskom
Ostaviti dosta razmaha izmedju jer kad se peku one se rasire i preporucujem nekih 12 komada u plehu 4x3 reda
Peci u vec zagrejanoj rerni na 180 stepeni 10 do 12 minuta
Kada ih izvucete iz rerne ostavite ih da se skroz ohlade jer oni su jos uvek mekani a kasnije se stegnu mada odozgo su suvi a unutra su mekani
Ako zelite da ih premazete cokoladom ako ne moze i ovako
Ja sam odlucila da ih ne umacem u cokoladu jer moj sin ih voli ovako a da budem iskrena dovoljnu su slatki da je ne potrebno
Ma savrseni
Evo sad dok pisem pijem kafu uz jedan keksic
Ako se odlucite ipak da ih umocite u cokoladu onda otopite cokoladu sa malo ulja i onda polovinu keksica umociti u cokoladu
Dok druga varijanta je da dok stoje na plehu samo ih okrenite i premazite cokoladom donji deo i ostavite da se stegne
Ako se odlucite da probate necete se pokajati
Prijatno
Hvala puno probacu odmah sutra, u neke cu dodati malo seckanog suvog grožđa . Hvalaaa ❤
ОдговориИзбриши