Cupavci su kolaci koji se provlace vec godinama skoro u svim kuhinjama i retko koja domacica ih nije spremala
Ja sam do sada iprobala dva recepta sa kojima sam jako zadovoljna medjutim sad je jos jedan treci tu koji je odlican
Ne samo sto je dobar nego je malo drugaciji ali opet isti ...ukusan.
Recept za ovakve cupavce je pronadjen na netu i patispanj je isti a umesto krema kojim se filuju cupavci pre umakanja u cokoladni sirup ja sam moje filovala nekom vrstom nutele sa ukusom banane.Kombinacija toga bila je specificna i savrsena.
Ovo je recept za mozda nekih 15 cupavaca ako ne i manje sve zavisi koliko ih velike secete Posto se brzo pojede moja preporuka je pravite dva puta da bi uzivali i mali ih duze,
Potrebno je:
3 jaja
3 kasika secera
4 kasika brasna
3 kasika zejtina
½ kesice praska za pecivo
Fil:
Nutela
Krem za umakanje ;
Krem mozete spremiti onda kad stavite kolac u rernu da se pece da bi se krem za umakanje ohladio u medjuvremenu
100 ml mleka
100 grama margarina
100 grama cokolade ili 4 kasika kakaoa
3 kasike secera
Stavite mleko i margarin i secer da prokuva i ako nemate cokolade kod kuce vi stavite kakao i to odmah sa svim tim sastojcima i prokuvajte dobro da bi se razbile sve grudvice od kakaoa Onda sklonite sa vatre i ostavite da se malo ohladi
Ako koristite cokoladu onda je proces tako sto kuvate mleko secer margarin skupa i kad prokljuca sklonite sa vatre i na kraju stavite cokoladu u to i mesate dobro dok se cokolada ne istopi
Ostavite da se ohladi pre umakanja kolaca u to
za valjanje rolovanih cupavaca kada su gotove treba najmanje 200 grama kokosa.
Zagrejati rernu na 180 C
Umutiti belanca dobro pa dodavati secer muteci
Dodati zumanca mutiti kratko i dodati ulje po malo Kada se sjedinilo dodati brasno i pecivo ali sad lagano sjedinite to rucno spatulom.
Veliki pleh od sporeta obloziti papirom za pecenje
Rasporedite po plehu ravnomerno i stavite da se pece najduze 15 minuta pazeci da vam krajevi ne izgore sto se meni u prvoj turi pecenja dogodilo Morala sam krajeve da odstranim . Mislim da je nekih 13 minuta dosta za pecenje Zato predlazem da zadnje minute budete pored rerne i proverite
Posto sam ja pravila i pekla dva puta onda sam drugi put pekla krace.
Pleh je velicine 40 cm ustvati pleh od sporeta .
Kada izvucete patispanj iz sporeta skinite papir i mozda ne bi bilo lose dok se hladi da ga prekrijete mokrom krpom ili ga urolate u vlaznu krpu kako bi se lakse kasnije urolalo ibez da pukne da bi zadrzao vlaznost.
Ohladjeni kolac premazati nutelom i iseci na trake.Trake mogu biti 4 do 5 cm u zavisnosti koliko velike rolnice budete hteli
Motajte tako sto uvijete jedan kraj pa napravite krug ( kao na slici ) pa odsecete nozem i ponovite tako dok ima traka / duzina Od jedne trake se dobiju 3 rolnice
Nije strasno i ako je neka malo pukla jer se to posle nece videti kad ih budete uvaljali u krem i kokos nece videti
Sad kada su rolnice hladne i fil za umakanje hladan onda svaku rolnicu umocite pomocu kasike u taj cokoladni " fil" i posle valjajte u kokos i redjajte na odgovarajucu tacnu
Zao mi je nisam se setila da slikam presek kolaca kada je bio gotov ali je stvarno bio jako socan i ta kombinacija kreme ili nutele od banane Stvarno savrsen ukus.
Slika dole je slika svih tri recepta koje sam pravila do sada,
Ja sam do sada iprobala dva recepta sa kojima sam jako zadovoljna medjutim sad je jos jedan treci tu koji je odlican
Ne samo sto je dobar nego je malo drugaciji ali opet isti ...ukusan.
Recept za ovakve cupavce je pronadjen na netu i patispanj je isti a umesto krema kojim se filuju cupavci pre umakanja u cokoladni sirup ja sam moje filovala nekom vrstom nutele sa ukusom banane.Kombinacija toga bila je specificna i savrsena.
Ovo je recept za mozda nekih 15 cupavaca ako ne i manje sve zavisi koliko ih velike secete Posto se brzo pojede moja preporuka je pravite dva puta da bi uzivali i mali ih duze,
Potrebno je:
3 jaja
3 kasika secera
4 kasika brasna
3 kasika zejtina
½ kesice praska za pecivo
Fil:
Nutela
Krem za umakanje ;
Krem mozete spremiti onda kad stavite kolac u rernu da se pece da bi se krem za umakanje ohladio u medjuvremenu
100 ml mleka
100 grama margarina
100 grama cokolade ili 4 kasika kakaoa
3 kasike secera
Stavite mleko i margarin i secer da prokuva i ako nemate cokolade kod kuce vi stavite kakao i to odmah sa svim tim sastojcima i prokuvajte dobro da bi se razbile sve grudvice od kakaoa Onda sklonite sa vatre i ostavite da se malo ohladi
Ako koristite cokoladu onda je proces tako sto kuvate mleko secer margarin skupa i kad prokljuca sklonite sa vatre i na kraju stavite cokoladu u to i mesate dobro dok se cokolada ne istopi
Ostavite da se ohladi pre umakanja kolaca u to
za valjanje rolovanih cupavaca kada su gotove treba najmanje 200 grama kokosa.
Zagrejati rernu na 180 C
Umutiti belanca dobro pa dodavati secer muteci
Dodati zumanca mutiti kratko i dodati ulje po malo Kada se sjedinilo dodati brasno i pecivo ali sad lagano sjedinite to rucno spatulom.
Veliki pleh od sporeta obloziti papirom za pecenje
Rasporedite po plehu ravnomerno i stavite da se pece najduze 15 minuta pazeci da vam krajevi ne izgore sto se meni u prvoj turi pecenja dogodilo Morala sam krajeve da odstranim . Mislim da je nekih 13 minuta dosta za pecenje Zato predlazem da zadnje minute budete pored rerne i proverite
Posto sam ja pravila i pekla dva puta onda sam drugi put pekla krace.
Pleh je velicine 40 cm ustvati pleh od sporeta .
Kada izvucete patispanj iz sporeta skinite papir i mozda ne bi bilo lose dok se hladi da ga prekrijete mokrom krpom ili ga urolate u vlaznu krpu kako bi se lakse kasnije urolalo ibez da pukne da bi zadrzao vlaznost.
Ohladjeni kolac premazati nutelom i iseci na trake.Trake mogu biti 4 do 5 cm u zavisnosti koliko velike rolnice budete hteli
Motajte tako sto uvijete jedan kraj pa napravite krug ( kao na slici ) pa odsecete nozem i ponovite tako dok ima traka / duzina Od jedne trake se dobiju 3 rolnice
Nije strasno i ako je neka malo pukla jer se to posle nece videti kad ih budete uvaljali u krem i kokos nece videti
Sad kada su rolnice hladne i fil za umakanje hladan onda svaku rolnicu umocite pomocu kasike u taj cokoladni " fil" i posle valjajte u kokos i redjajte na odgovarajucu tacnu
Zao mi je nisam se setila da slikam presek kolaca kada je bio gotov ali je stvarno bio jako socan i ta kombinacija kreme ili nutele od banane Stvarno savrsen ukus.
Slika dole je slika svih tri recepta koje sam pravila do sada,
Нема коментара:
Постави коментар