понедељак, 18. јул 2016.

Kolac od malina / jagoda


Vec vidjeni  i prepoznatljivi vocni kolac ovog puta sa malinama i breskvama...kod mene a moze i sa jagodama i visnjama.
Ima tako puno recepata ovog  kolaca pa evo sad od mene jos jedan...
Ovo je klasicni svedski recept   koji sam ja uzela iz nekih novina.Ja sam pravila prvo sa malinama a posle sam probala i sa breskvama Jedino ako se odlucite da ga pravite sa breskvama treba ga sto pre pojesti jer bude dosta mekan i vlazan  sutra dan dok ovaj sa malinama ili visnjama moze da stoji duze ( naravno ako ga ne pojedete odmah)





Mi u kuci volimo ovakve kolace jer ih ima dosta  i obicno ih imam najmanje dva dana , dobri su kad imate goste jer ih ima dosta ,mekani su , mogu se jesti i sa sosom od vanilije a i prednost je sto isti patispanj mozete praviti sa nekoliko vrsta voca  bilo da je smrznuto ili sveze.
A posebno je popularan leti kad ima raznog svezeg  voca ....

Naravno ja obozavam prah secer na takve kolace i koristim ga dok moj muz nije odusevljen sa prah secerom ali prilagodljiv je kad ih vec vidi na stolu malo komentarise ali jede.



Potrebno je ;
4 jaja
3 dec secera
4½ dec brasna
1 kasicica praska za pecivo
200 grama putera
2 kasicice vanil secera
prah secer za posipanje gotovog koaca
perl secer ( ako ima a ne mora)
jagode ili maline .visnje ili vec voce koje zeliite 


Otopite margarin i ostavite na stranu
Umutite penasto i belo secer i jaja pa kada bude gotovo dodajte pomesano brasno sa vanilom i praskom za pecivo i okrenite nekoliko puta varjacom da sjedinite to i onda na kraju dodajte otopljeni puter  isto pomesati rucno.
Smesu sasuti u pleh velicine 25x 35 ( otprilike) oblozen pek papirom ili nauljen pleh posut brasnom.Kada ste sasuli testo onda zabadajte  voce koje zelite u testo.Ako se odlucite za maline kao ja onda bi trebalo tako da bude gusce skoro pa jedna do druge .Odozgo pospite perl secer ako ga imate a mozete i malo kristal secera.
Peci u vec  zagrejanoj rerni  nekih 25 do 30 minuta na 175 stepeni.Mozete proveriti dali je kolac pecen  starim dobrim metodom isprobajte cackalicom.
Ispeceni kolac ostavite da malo odmori pa ga pospite secerom u prahu isecite na kocke , skuvajte kafu ili caj uzmite solju mleka i navalite.
Prijatno!















Нема коментара:

Постави коментар