Evo jedne pogace koju sam spremala za dorucak ...provereni stari recept samo sto je oblik parcica od torte....
Ovog puta sam je napravila manju samo za nas troje u kuci.... za dorucak
Koristila sam pola materijala....
Recept;
otprilike 8 do 9 dec brasna ( ja koristim belo a vi mozete pomesati belo sa kojim hocete)
4 dec vode, ( mlake)
20 grama kvasca
2 kasike maslinovog ulja,
½ kasike meda,
soli
Zamesiti sve to sa 8 dec brasna pa ako vam treba jos malo brasna dodajte ( ja obicno potrosim izmedju 8 - 9 dec)
Ostaviti da naraste testo nekih pola sata.
Kada je proslo pola sata uzmite pek papir na kome cete peci pogacu i raxvuci okruglu lepinju ...prebacite je sa papirom na plehu gde cete peci.
Ostrim nozem zasecite do kraja kao parcice torte to jest da ih bude 16 komada .( moze i manje ja sam sada pravila manje testa i samim tim manje parcica ) U medjuvremenu spremite cime cete premazati pogacu.
Oregano ili persun
malo ulja
i 2 cena belog luka
Sipati u jednu malu cinijicu maslinovog ulja i staviti u to nekoliko kasikica oregana ili sitno seckanog persuna i 2 cena belog luka ispasiranog ..
Sa tim premazati pogacu i ostaviti je da nadolazi nekih 20 minuta...
Nadoslu pogacu ako treba jos jednom obeleziti nozem ako treba ( ali paziti dok to radite jer je vec nadosla) Po sredini pogace stisnite prstom da bi napravili udubljenje...
Peci na 250 stepeni...12 minuta.
Miris je bio divan u celoj kuci a pogaca jako ukusna
Нема коментара:
Постави коментар