Ovu tortu sam napravila po receptu od ruskih kapa koji vec imam godinama
Razlika je sto je napravljena torta i dodala sam u zadnjem redu fila malo iseckanog ananasa ( iz konzerve) radi ukusa da ne bude preslatko....
Prosla je odlicno kod gostiju jer se jela ( to je moj zakljucak), mada moji gosti nemaju obicaj da hvale moje kolace.....
Fil:
Razlika je sto je napravljena torta i dodala sam u zadnjem redu fila malo iseckanog ananasa ( iz konzerve) radi ukusa da ne bude preslatko....
Prosla je odlicno kod gostiju jer se jela ( to je moj zakljucak), mada moji gosti nemaju obicaj da hvale moje kolace.....
Recept
:8
jaja,
400 grama secera,
14 kasika brasna,
2 kasika kakao,
8 kasika tople
vode,
i prasak za pecivo.
Ispeci 4 do 5 kora u formi od 23 cm.
Mutiti jaja i secer penasto i kada je lepo umuceno dodati suve sastojke koje ste pomesali zajedno i smanjiti brzinu na mikseru i dodati 8 kasika tople vode
Od ove mase ispeci nekoliko kora u formi velicine 22 / 23 cm oblozenoj pek papirom
Ohladiti kore i posle filovati kremom za koju je recept ispod
Umutiti
Mutiti jaja i secer penasto i kada je lepo umuceno dodati suve sastojke koje ste pomesali zajedno i smanjiti brzinu na mikseru i dodati 8 kasika tople vode
Od ove mase ispeci nekoliko kora u formi velicine 22 / 23 cm oblozenoj pek papirom
Ohladiti kore i posle filovati kremom za koju je recept ispod
Umutiti
Fil:
1
litra mleka
i 2 pudinga
od vanile + vanile + 4 jaja,
10kasika secera,
8
kasika gustina
250 grama margarina ( neslanog) i
150 gr secera u prahu.
Ananasa iz konzerve sitno iseckanog ali bez safta
Umuti jaja i secer
penasto i dodaj u to prah puding, gustin i
malo mleka od one litre i u to mleko zakuvaj krem .
Kada se fil ohladi pomesati ga sa umucenim margarinom i prah secerom.
Sa tim filovati kore ( pa mozete staviti ananas na jedno filovanje preko krema ) odozgo nafilovati tortu ali ne previse i posuti kokosom i cokoladom otopljenom sa malo mleka i ulja ( 150 gr cokolade crne za mesenje) kao i obicno sto se radi za ruske kape ili za neki kolac koji se preliva sa cokoladom .
Sa tim filovati kore ( pa mozete staviti ananas na jedno filovanje preko krema ) odozgo nafilovati tortu ali ne previse i posuti kokosom i cokoladom otopljenom sa malo mleka i ulja ( 150 gr cokolade crne za mesenje) kao i obicno sto se radi za ruske kape ili za neki kolac koji se preliva sa cokoladom .
Masti na volju i bice torta.
Нема коментара:
Постави коментар