Ovaj nacin spremanja pogace me podseca na detinjstvo i moju majku.Ona je vrlo cesto pravila tu vrstu pogace jer se brzo i lako sprema a ima odlican i specifican ukus.Imali smo je bar jednom nedeljno na stolu uz kajganu , sir i ajvar.
I sama je vrlo cesto pravim ali na dva nacina .
Jedan nacin je brasno , so , voda i soda bikarbona a drugi je voda so brasno i prasak za pecivo... i jedna i druga su super , razlikuju se po boji jedna je braon ili zuta a druga bela . Meni se vise svidja ukus sa bikarbonom ...
Postupak pravljenja je tako sto uzmete brasna recimo 500 grama, soli praska za pecivo 2 kasicice i ostatak mlake vode prema potrebi i zamesite rucno dodajuci po malo vode, testo nesme da bude tvrdo previse . Kada umesite testo staviti na pek papirom oblozenom plehu ( kao na slici) ili mozda u neku malu gormu koju imate
Ova zuta je sa soda bikarbonom... Isti princip je sa soda bikarbonom samo sto pogaca bude zuta i malo tvrdja ali po meni ima bolji ukus..
Peci odmah kad je zavrsite u predhodno vrucu rernu nekih 20 minuta na 220 ( ne treba cekati nikakvo narastanje testa)
Ova bela je sa praskom za pecivo....
Meni najomiljenija pogača!
ОдговориИзбришиI meni Dano jer se jednostavno pravi a veze me za detinjstvo i ima odlican ukus!
ОдговориИзбриши