Jako dekorativan i ukusan kremasti rolat
Recept je sa stranice Recipeci
Izgleda mnogo komplikovanije nego sto jeste ali je jako ukusan i kremast
Recept
Za biskvit je potrebno
6 jaja
100ml ulja
6 kasika secera
4 kasika vruce vode
6 kasika brasna
2 kasike kakaoa
2 kasicice praska za pecivo
2 kasike cokolade u prahu
1 celi vanilin secer( kesica)
Ukljucite rernu na 180
Odvojite belanca od zumanaca i izmiksajte ih posebno
U drugoj ciniji umutite zumanca sa secerom i vanilinim secerom penasto Kada postane penasto dodati ulje , umutite jos malo pa postepeno dodajete brasno sa praskom za pecivoi vodom
Na kraju rucno u tu umucenu smesu dodajte sneg od belanaca i sjedinite rucno
Od te cele mase umucene odvojite jedno 10 kasika na stranu u jednu drugu ciniju a ostatak neka ostane tu gde ste mutili
U medjuvremenu pripremite pleh od sporeta kome pomazite malo stranice uljem i stavite pek papir na njemu( to mazanje stranica je zato sto neki od pek papira su vec skrojeni i ne obuhvataju stranice pleha)
A sada uzmite tu smesu gde je manje i stavite u spric za ukrasavanje ili moze i u jednoj dreser kesii preko celog pleha lagano i tanko napravite sare / mrezu ( slika dole kako) Neka linije budu tanke i ne budu simetricne nego onako da ne budu iste da bi ste dobili zeljeni efekat zirafinih sara
Sada pleh sa iscrtanim sarama stavite u zagrejanu rernu i ostavite da se malo zapece nekih 4 minute
Za to vreme u preostalu smesu stavite / prosejte kakao i cokoladu u prahu i dobro izmesajte da ne bude grudvica
Sada izvucite pleh sa sarama napolje i polako saspite i razvucite ravnomerno kasikom braon smesu
Smese nema puno ali polako i kasikom prekrijte sve zute izbocine
Vratite pleh u sporet na istoj temperaturi i pecite 20 minuta
Jos vruci rolat odmah kad izvadite iz rerne sa papirom umotajte u mokru krpu i ostavite da se ohladi
Za kremu je potrebno
3 pudinga od cokolade
10 kasika secera
700 ml mleka
150 grama putera
3 kasika secera u prahu
150 grama cokolade za kuvanje ili mlecne ako vise volite
2 do 3 banane
Krema
Od tih 700 ml mleka uzmite jedno 100 do 200 ml i razmutite pudinge u to a ostatak stavite u serpu sa secerom da provri i zakuvajte pudin u to U jos vruci puding dodajte cokoladu predhodno podeljenu u male kockice i dok je vruce mesajte da se cokolada otopi i sjedini sa pudingom
Ohladite taj puding uz cesto mesanje i pokriti plasticnom folijpom pazeci da se ne stvori korica preko
U ohladjenu kremu umesajte puter predhodno umucen sa secerom u prahu'
Sada odmotajte ohladjeni rolat i skinite papir premazite celi rolat kremom a uz rub / ivicu stavite bananu jednu pa drugu i trecu u produzetku
Polako i pazljivo urolajte / uvijte sada rolat i stavite da se krema i stegne isecite i uzivajte